Home » Moskva og Kiev anklager hverandre for bombing mot sivile

Moskva og Kiev anklager hverandre for bombing mot sivile

by Siv Jensen

kyiv kunngjorde i begynnelsen av juni lanseringen av sin etterlengtede motoffensiv. Sett i gang angrep i tre retninger: ved Bakhmout i øst, mot Vouhledar i sørøst, og nær Orikhiv i sør. Mål: Azovhavet å kutte den russiske enheten i to, og være i stand til å angripe Krim-broen, noe som gjør halvøya utilgjengelig for den russiske hæren. Men fremgangen er for øyeblikket beskjeden. Det må redusere de russiske første forsvarslinjene, som forsvares voldsomt; til og med russiske motangrep har blitt observert. Foran seg ser hun «Surovikin Line», gravd om vinteren av russerne, har forsvar, skyttergraver, dragetenner og støttepunkter på omtrent 30 kilometer dyp.

Kyiv klarte imidlertid å bryte gjennom disse første forsvarene ved Robotyne 28. august. «Fangsten av Robotyne er både en ny scene og en fortsettelse av den ukrainske dynamikken. Ukraina har overvunnet de første forsvarslinjene og regner med en kjedeeffekt for å fortsette å avansere. Dette fremskrittet vil fremfor alt avhenge av den russiske evnen til å forsvare sine andre forsvarslinjer. Vi vil ha en indikasjon på dette fra de første kampene.», utvikler Thibault Fouillet, vitenskapelig direktør ved Institute for Strategy and Defense Studies (IESD), for Figaroen.

Den ukrainske hæren håper å kunne bryte den russiske demningen i dette området for å nå kystbyen Melitopol, som ligger mer enn 80 kilometer fra frontlinjen og kutte de russiske styrkene i Kherson- og Donbass-regionen i to. For å gjøre dette må ukrainske soldater først bryte gjennom Russlands andre forsvarslinje, et sett med festningsverk som består av antitankgrøfter, dragetenner og minefelt. Denne linjen kunne «Vær mindre utvunnet for å gi russiske styrker i nord en sjanse til å trekke seg tilbake.», påpekerKrigsinstituttstudie som legger til at det kan være «svakere» at de første forsvarslinjene «på grunn av mangel på russiske styrker som ikke er involvert i området«.

Til slutt rykker den frem rundt Bakhmut, som først og fremst tjener til å «nære» den russiske hæren rundt byen, det vil si tvinge den til å kjempe der og ikke utplassere forsterkninger på andre fronter.

You may also like