Home » «Når du føler et bristepunkt»… Blues-trenere slipper saken

«Når du føler et bristepunkt»… Blues-trenere slipper saken

by Siv Jensen

Etter en vinter langt fra standarden de var vant til, ble de blå og deres trenere De har nådd «bruddpunktet»og Vincent Vittoz og Patrick Favre kunngjorde fredag ​​at de ville dra på slutten av sesongen.

«I dag er det klart at vi ikke lenger er i harmoni med utøverne våre. Vi føler at de ikke er i stand til å lytte til noen av talene våre”, forklarte Vittoz til den håndfulle franske journalistene som var tilstede i Oslo, for siste etappe av verdensmesterskapet i skiskyting. «Vi var klare til å fortsette, helt klart. Men i dag er det et brudd i denne diskursen, la eks-gründeren til, synlig rørt.

Vittoz og Favre hadde tatt tømmene i herregruppen for fem år siden, etter OL i 2018, og valgte å reise til en ny olympiade etter OL i 2022, den mest suksessrike i historien til fransk skiskyting, spesielt takket være de fem medaljene. samlet av Quentin Fillon Maillet (to i gull og tre i sølv).

«Vi føler at denne tilliten ikke lenger eksisterer»

Men på slutten av en veldig kjedelig sesong etter OL – i motsetning til Les Bleues, i kjølvannet av julia simon-, «QFM», Emilien Jacquelin og de andre er ikke lenger på samme bølgelengde som trenerne deres. «Vi hadde mange ideer (for å komme oss) men de passer ikke (med deres). Trening bygger mye på selvtillit, i dag føler vi at selvtilliten mangler, oppsummerte Favre. Å tvinge ting er ikke bra. »

Gjennom vinteren, resultatene de var ikke på avtalen. Så mye at de «blå» risikerer å avslutte sesongen på søndag uten den minste individuelle seier, noe som ikke har skjedd på 26 år (1996/97).

Allerede, for første gang på 14 år, rett før Martin Fourcades store æra, kom de ikke på noen individuell pall i Oberhof World Championship (Tyskland) i februar. De ble imidlertid kronet til verdensmestere på stafetten foran Johannes Boes Norge.

«Quentin leste feil»

«Vi må tenke sammen hva vi bør utvikle som et lag, ansatte som idrettsutøvere, for ikke å gjenta en sesong som denne», estimerte Jacquelin da. Fillon Maillet, gjentok gjennom vinteren sitt ønske om «nyhet». Slik at denne skilsmissen til syvende og sist ikke er så mye en overraskelse.

For å forklare den triste vinteren til troppene hans, fremmer Vittoz «en negativ spiral» og «fremfor alt, konkursen til våre to ledere». «Quentin (Fillon Maillet), ønsket aldri å høre på advarselsmeldingene (som sa det) det ville ikke bli et år som de andre. Han ville vise alle som fortalte ham at det kom til å bli et tøffere år at det ikke ville skade ham, for han er en maskin. Han gjorde en liten feil i lesingen, utvikler han. Vi prøver å advare deg. Vår feil kan være at vi ikke hadde nok innvirkning. »

Når det gjelder Jacquelin, som avsluttet sesongen før Oberhof, er han «en idrettsutøver som har vært deprimert i halvannet år, som vi har fulgt med, vi har gjort mer enn mulig, vi har lagt all vår energi, kanskje for mye noen ganger prøvde vi kanskje for hardt å prøve å få det tilbake på rett spor, forklarer Vittoz. Kanskje vi ikke var de riktige svarene heller, men vi holdt det gående så lenge vi kunne.»

The Blues har bare klart fem individuelle verdenscuppaller siden starten av sesongen – bare én for QFM, tre for Jacquelin og én for unge Eric Perrot.

You may also like