Home » VM: Danmark eliminerer Tunisia, Norge beseirer Nederland

VM: Danmark eliminerer Tunisia, Norge beseirer Nederland

by Edvard Munch

Bragden fant ikke sted tirsdag for Tunisia, som tapte mot forsvarende mester Danmark (24-31). Dette nederlaget kommer Belgia til gode, som derfor ender på tredjeplass i gruppe H, og kvalifiserer seg til neste runde. Danmark, med Mathias Gidsel (8 mål) og Mikkel Hansen (6) i spissen, avsluttet på sin side denne innledende runden ubeseiret.

Norge slo Nederland på siste strekning (27-26). Kampstarten gikk imidlertid i favør av nederlenderne, under fremdrift av Luc Steins (5 mål), mot de svært uinspirerte nordmennene, som ventet til det 25. spilleminutt med å nå timålsstreken. Den andre delen var mer komplisert for Nederland, som til tross for sin gode ledelse på seks mål endte opp med å tape.

Marokko måtte vinne for å kvalifisere seg til hovedrunden, men Kroatia vant (36-24). Den første delen ble imidlertid hengende (15-13). Men i løpet av den andre akselererte kroatene og etterlot ikke sin rival noe håp. Marokko endte på fjerdeplass og kvalifiserte seg derfor til USA (3.) til tross for å ha blitt beseiret av Egypt.

Serbia dominerte Qatar (34-24) og ble nummer to i sin gruppe, bak Tyskland og foran Qatar.

You may also like