Home » NASA avslører hemmelige meldinger gjemt inne i Orion-romfartøyet

NASA avslører hemmelige meldinger gjemt inne i Orion-romfartøyet

by Roald Amundsen

NASA er kanskje seriøs når det gjelder vitenskap, men romfartsorganisasjonen liker også å ha det gøy. I den siste uken, NASA utfordret publikum bla gjennom et bilde fra Romskipet Artemis I Orion på jakt etter skjulte påskeegg, som han beskrev som «morsomme gåter, skjulte meldinger og visuelle referanser». NASA avslørte svarene på utfordringen 10. desember, dagen før Orion returnerer til jorden med et fallskjerm-assistert dykk i Stillehavet.

Kapselen hadde ingen mennesker om bord, men var fullpakket med mange andre gjenstander, inkludert en mannequin i en oransje romdrakt, en Snoopy-leke og en teknisk demo som bruker Amazon Alexa stemmeassistent. Meldingene inkluderte rørende hyllester til avdøde teammedlemmer.

Det er fem skjulte meldinger i mannskapskabinen.

Den røde fuglen øverst til høyre er en hyllest til tidligere Orion-programdirektør og Johnson Space Center-direktør Mark Geyer, som gikk bort i 2021. Geyer var en stor fan av baseballlaget St. Louis Cardinals.

Rett over Callisto-Alexa teknologidemoen, nær sentrum, er et sett med prikker og streker som staver navnet «Charlie» når det leses fra bunn til topp. Det er også en posthum hyllest. Charlie Lundquist, nestleder i Orion-programmet, døde i 2020. Han hadde jobbet i Orion siden 2008.

Se nå under Callisto og foran pilotens sete. Det er en serie tall som starter med 1. Dette er landskodene for hvert land som har jobbet med utviklingen av den europeiske tjenestemodulen for European Space Agency. Modulen var ansvarlig for Orions kraft og fremdrift. Tallene hedrer USA, Tyskland, Italia, Sveits, Frankrike, Belgia, Sverige, Danmark, Norge, Spania og Nederland.

På høyre vegg av romskipet er en serie bokstaver: CBAGF. Dette er en referanse til notatene som ble brukt på Frank Sinatras innspilling fra 1964 av Fly Me to the Moon. Det er en måte å koble dagens Orion med Apollo-tiden for måneutforskning.

Det siste påskeegget er over pilotens sete til høyre for den røde NASA-logoen. Det er en binær kode for tallet 18. Han peker med en hatt etter Apollo til Artemis. Det siste oppdraget til Apollo-programmet var Apollo 17 i 1972. Artemis fortsetter der Apollo slapp.

Artemis I-oppdraget gikk bra, og sendte romfartøyet utover månen da NASA prøvde å bevise at Orion var klar til å frakte menneskelige astronauter for Artemis II. Nå kan NASA markere nok en stor prestasjon: en perfekt retur til jorden.

Hyllestene var oppriktige. Orion hadde kanskje ikke mennesker om bord, men den bar med seg mange menneskelige følelser.

Ikke alle nyheter på nettstedet uttrykker synspunktene til nettstedet, men vi formidler disse nyhetene automatisk og oversetter dem gjennom programmatisk teknologi på nettstedet og ikke en menneskelig redaktør.

You may also like