Home » National Geographic magazine oppsummering for desember 2021: Afrika, skjønnheten og magien til Serengeti

National Geographic magazine oppsummering for desember 2021: Afrika, skjønnheten og magien til Serengeti

by Russell Crowe

Men på Serengeti-slettene i Afrika er nøkkelarten ikke løven, men tvert imot et av byttet dens, gnuen. Det er omtrent 1,3 millioner av disse rart utseende antilopene. Og dette dyret former Serengeti-økosystemet, som journalisten Peter Gwin forklarer i sin artikkel om denne «usannsynlige kongen».

Takket være den britiske fotografen Charlie Hamilton James, som har rapportert i Masai Mara i et kvart århundre, vil du få muligheten til å beundre denne unike kongen under hans årlige transhumance, den største landmigrasjonen i verden!

I vår spesialutgave om Seregenti vil du også oppdage, i bilder, dagliglivet til innbyggerne i denne regionen, grensende Tanzania og Kenya. Der forlater noen unge masaier landsbyen for å gjøre en karriere innen turisme, mens andre lærer gjeterarbeidet.

Deretter vil du møte en aktet åndelig leder som oppfordrer mennesker til å leve i harmoni med naturen. Denne åtteårige massaien opprettholder en frodig tropisk skog sørvest for Nairobi, i en høyde av 2000 moh.

Til slutt vil du lære om kampen for overlevelse til alle dyrene der. Store eller små, de sliter i et økosystem som er svekket av krympende habitater og klimaendringer.

Upubliserte undersøkelser og vitenskapelige nyheter venter på deg i antallFra desember Magasin 2021 National Geographic :

You may also like