Home » Natten etter at restriksjonene ble opphevet i Norge, sto politiet uten arbeid

Natten etter at restriksjonene ble opphevet i Norge, sto politiet uten arbeid

by Russell Crowe

Etter kunngjøringen om opphør av de fleste restriksjonene på koronaviruset i Norge, mottok politiet 190 henvendelser bare i hovedstaden lørdag kveld og kveld. Tjenestemenn sidestilte intensiteten av kveldens begivenheter med nyttår.

– Da ble det bare kjent med det. Vi visste at det ville ta lang tid å åpne, og vi forberedte oss på det; vi hadde god tid, forklarer Oslo politiinspektør Egil Jørgen Brekke.

Han la til at natten var mer stressende enn den vanlige helgen, men den var ikke spesielt utfordrende og i utgangspunktet nesten den samme som en typisk nyttårsaften eller 17. mai.

Over hele landet var det mye folk i gater og diskoteker lørdag kveld, med konflikter, slagsmål og lignende hendelser enkelte steder.

Ifølge EJ Brekke var det ikke mange alvorlige hendelser i Oslo.

– De fleste utrykningene skyldtes mindre forstyrrelser, konflikter og trafikkproblemer. Det var imidlertid noen alvorlige hendelser, sier inspektøren.

En mann fikk alvorlige hodeskader etter en voldelig hendelse. En annen fikk et stikk i beinet.

Natten i Bergen var ganske spent, med mange mennesker samlet i sentrum. En 19 år gammel mann ble slått, kidnappet og fraktet til sykehus.

«Politiet fikk mange henvendelser. Selv om vi har kommet tilbake til det vanlige livet, var ikke natten normalen, det var mer som å feire nyttår eller 17. mai. Heldigvis var det ingen spesielt alvorlige hendelser. Det var imidlertid mange mennesker som de var svært beruset og politiet fikk meldinger om bråk og konflikter, spesielt i Bergen sentrum, sier Tatjana Knappen, operasjonsleder i Vest-politiet.

Stavanger slapp ikke unna opptøyene.

«Kvelden var travel, vi fikk mange invitasjoner knyttet til fester og feiringer. Mye konflikt og uro resten av natten. Det har imidlertid ikke vært noen alvorlige hendelser, forklarte byens politi.

Det er lange køer på utesteder i Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø. Det var lang kø på en bar i Trondheim. På et tidspunkt var overbelastningen så stor at flere som stod i kø besvimte.

Det manglet imidlertid heller ikke på god stemning og morsomme folk som feiret åpningen av landet i hele Norge.

En av dem var landets kulturminister, Abid Raja. Han besøkte et utested i Oslo og hadde det gøy på dansegulvet sammen med andre morsomme besøkende.

«Det er bare fantastisk, hele Norge har ventet på det i halvannet år. Vi er klare for å danse, nyte kulturen og den vanlige rutinen.» Jeg oppfordrer alle til å gå på teater, på kino, å konserter og til diskotek, for å utnytte alle mulighetene, sa ministeren.

Utarbeidet av norwaytoday.info og nrk.no.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Natten etter at restriksjonene ble opphevet i Norge, sto politiet uten arbeid

sfgdfg

You may also like