Home » Norge har liberalisert innreiseregelverket. Polakkene forbereder krav om utvisning

Norge har liberalisert innreiseregelverket. Polakkene forbereder krav om utvisning

by Russell Crowe

Siden fredag ​​har den norske regjeringen liberalisert sine strenge innreisebestemmelser, og fraviker kravet om permanent opphold i landet.

Fra 29. januar til Norge for koronavirusrestriksjoner 3,2 tusen mennesker ble ikke innlagt, hvorav polakkene utgjorde den største gruppen. Blant dem var personer som arbeidet her i landet, men ikke hadde fast opphold. Myndighetene tok ikke hensyn til andre bostedsbevis: personnummer eller ansettelse. De som ble sluppet inn de ble satt i karantene på hoteller som de selv måtte betale for.

– sier en av de polske kvinnene som startet innsamlingen for å dekke utgiftene til juridiske tjenester.

Etter hans mening er en av de strengeste innreisebestemmelsene i Europa innført av Norge, Det hadde en sterk innvirkning på polakkene som arbeidet her i landet. «For mange er det et stort økonomisk tap, folk har sine egne selskaper: de slipper dem ikke inn, de mistet ordrene sine. De er også psykiske problemer, separasjon fra familien ”- understreker han.

Teksten fortsetter under videoen.

I april ga den norske kringkasteren NRK eksemplet med 23 år gamle Kinga Agata Mulawka, som han dro til Polen for morens begravelse. I Norge, på flyplassen, ble hun sendt til et hotell for obligatorisk karantene, da utvist fra landet. «De hadde ikke noe hjerte,» sa han i et TV-intervju.

Advokatfirmaet Andersen & Bache-Wiig representerte rundt 700 borgere av EU, inkludert polakker, og sendte et forhåndsbrev til det norske justisdepartementet. krever reparasjon, blant annet Refusjon av hotellpriser.

You may also like