Home » Nederland, Italia, Norge… Listen over europeiske land som tar grep mot TikTok vokser

Nederland, Italia, Norge… Listen over europeiske land som tar grep mot TikTok vokser

by Ashley Olsen

Haro på TikTok. Det kinesiske sosiale nettverket retter seg i økende grad mot Europa. Mens Frankrike vurderer forbudet for tjenestemenn, gir andre europeiske land de første instruksjonene. Tre nye europeiske land, Norge, Storbritannia og Nederland fraråder søknaden denne tirsdagen 21. mars.

Disse nye anbefalingene oppstår i en spesiell kontekst der Kina er anklaget for spionasje med søknaden deres. TikTok har blitt stadig mer undersøkt, og Canada og USA har allerede forbudt det sosiale nettverket på offentlige enheter.

Oppfølgeren etter kunngjøringen.

På italiensk side ble det tirsdag 21. mars åpnet etterforskning for «farlig innhold» finnes i søknaden.

• Norge fraråder søknaden til offentlige tjenestemenn

Den norske justisminister Emilie Enger Mehl frarådet appen for landets tjenestemenn på deres profesjonelle enheter tirsdag 21. mars. » I dine risikovurderinger […], etterretningstjenester identifiserer Russland og Kina som sentrale risikofaktorer for norske sikkerhetsinteresser.»sa ministeren sitert i en pressemelding. Fjerningsanbefalingen påvirker arbeidsinnretningene til alle offentlig ansatte.

Bør vi være redde for TikTok?

Bruk av TikTok er imidlertid ikke forbudt. Applikasjonen kan brukes av offentlige tjenestemenn, men bare på personlige enheter, ikke koblet til offentlige systemer. Aktive offentlige personer i appen, som justisministeren, vil kunne fortsette å legge ut videoer så lenge enheten ikke har tilknytning til disse systemene.

• I Storbritannia oppfordrer BBC til fjerning

Over kanalen råder BBC nå sine ansatte til å fjerne TikTok. Ansatte i gruppen mottok en e-post på søndag som sier » Jeg anbefaler ikke å installere TikTok på en BBC-selskapsenhet, med unntak av en berettiget profesjonell grunn «, og legger til:» Hvis du ikke trenger TikTok for jobb, bør du slette TikTok. »

Oppfølgeren etter kunngjøringen.

Denne instruksjonen kommer mot et allerede komplisert bakteppe for den kinesiske appen i Storbritannia som forbyr den på offentlige enheter.

• En «økt risiko for spionasje» ifølge Nederland

Bruken frarådes nå for nederlandske embetsmenn. I følge en melding fra den nederlandske tjenesten (AIVD), er det » økt risiko for spionasje i TikTok-appen. Regjeringen har» med en gang frarådet bruken av den kinesiske appen til sine tjenestemenn.

«Sentralmyndighetene må kunne gjøre jobben sin sikkert, også gjennom sine mobile enheter»sa Alexandra Van Huffelen, statssekretær for digitalisering i Nederland. «Siste parlamentariske spørsmål og internasjonal utvikling har ført til at vi har gjort en nøye vurdering som går utover å fraråde en søknad»la hun til.

Den nederlandske regjeringen ønsker at alle tjenestemenns arbeidstelefoner kun skal bruke autoriserte apper i fremtiden.

Oppfølgeren etter kunngjøringen.

• En åpen etterforskning i Italia

Søknaden mistenkes av det italienske konkurransepolitiet tirsdag for ikke å bruke sine egne regler for å kontrollere » farlig innhold som oppmuntrer til selvmord, selvskading og spiseforstyrrelser».

Denne anklagen stammer fra en «trending» utfordring på appen. flere videoer ungdom som driver med selvskading» i forbindelse med utfordringen med «det franske arret» har gått viralt i Italia. Dette trender gjelder helse- og utdanningssektorene.

Den italienske gendarmen kritiserer TikTok for ikke å ha et skikkelig innholdsovervåkingssystem, «spesielt i nærvær av spesielt sårbare brukere som mindreårige».

«Jeg glemmer at mange ser på»: hva er risikoen for mindreårige påvirkere?

TikTok ville ikke ha «mislyktes i å håndheve sine egne regler, som sørger for fjerning av farlig innhold relatert til våger, selvmord, selvskading og spiseforstyrrelser»understreker tilsynet i sin pressemelding.

You may also like