Home » Nederlandsk frakteskip beveger seg, ubemannet og ubemannet, i Norskehavet (video)

Nederlandsk frakteskip beveger seg, ubemannet og ubemannet, i Norskehavet (video)

by Russell Crowe

De 12 besetningsmedlemmene ble evakuert av norske redningstjenester: de åtte første ble heist fra dekket på fraktebåten mens de fire siste måtte hoppe i vannet.


Lesetid: 2 min

PEt nederlandsk frakteskip var spikret til motoren og evakuert av mannskapet under dramatiske omstendigheter i Norskehavet tirsdag, ifølge norske sjøfartsmyndigheter, bekymret for at det kunne kantre.

«Eemslift Hendrika», som spesielt fraktet flere mindre skip mellom Bremerhaven (Nederland) og Kolvereid (Norge), lanserte et nødmelding mandag morgen, og anklaget en betydelig liste etter at en storm flyttet deler av lasten din.

De 12 besetningsmedlemmene ble evakuert i to omganger samme dag av norske redningstjenester: De åtte første ble dratt opp fra dekket på fraktebåten mens de fire siste måtte hoppe i vannet. En av dem ble skadet.

Dramatiske opptak fra norske myndigheter viser en person i oransje overlevelsesdrakt som dykker ned i grov sjø fra akterenden av skipet.

«Eemslift Hendrika», offer for en motorhavari, begynte å drive mot norskekysten. Tirsdag formiddag var det rundt 130 kilometer nordvest for havnebyen Ålesund.

– Skipet beveger seg i en betydelig stigning (mellom 40 og 50 grader, red.anm.), så det er fare for at det kantre, sier en tjenestemann i Kystverket, Hans-Petter, til AFP. Mortensholm. «Vår hovedprioritet er å prøve å stabilisere den slik at den ikke synker for å hindre en oljelekkasje i havet,» la han til.

Frakteskipet inneholder 350 m3 tung fyringsolje, 75 m3 diesel og 10 m3 smøreolje.

Et norsk kystvaktfartøy er for tiden på vei til skipet. Sistnevntes operatør henvendte seg også til det nederlandske redningsselskapet Smit Salvage, som allerede ble tilkalt for å redde Ever Given i Suez-kanalen i forrige uke.

«Ekstremt dårlig» med bakker på 10 til 15 meter, værforholdene kompliserer situasjonen men det er ventet en pause på ettermiddagen, ifølge Kustverket.


You may also like