Home » «Nederlandske byer scorer godt i området for smarte byer»

«Nederlandske byer scorer godt i området for smarte byer»

by Russell Crowe

Nederlandske byer scorer relativt godt når det gjelder å implementere smarte løsninger for sine innbyggere og forberede seg på fremtidig utvikling. Dette viser en studie utført av teknologispesialist for parkeringsløsninger EasyPark.

den globale forskningen til Cities of the Future Teknologiselskapet for parkeringsløsninger undersøkte hvilke byer som best har implementert smarte løsninger for sine innbyggere, noe som gjør dem fremtidssikre og kan kalle seg en smart by. Undersøkelsen fokuserte på byer i tre kategorier; store byregioner, mellomstore byer og små tettsteder.

Hovedregioner i byen

Hovedbyregionen Rotterdam-Haag rangerer på sjetteplass i kategorien storbyregioner. Globalt skårer denne byregionen spesielt godt på feltet offentlige leverte digitale tjenester. Den nederlandske regjeringen anvender nye teknologier godt og sikrer dermed en høy grad av digitalisering i vårt land. Andre områder der den nederlandske regjeringen, hovedsakelig lokalisert i Rotterdam-Haag-regionen, skårer godt, inkluderer nettbank og generell respons og planlegging til klimaendringer. Resultatene er vanligvis høyere enn i de større storbyregionene London, New York og San Francisco, som utgjør de tre beste i dette segmentet.

Amsterdam har den beste mobilitetspolitikken

I kategorien mellomstore byer er Amsterdam og Utrecht henholdsvis fjerde og niende i EasyParks topp 50. Forskerne roser spesielt hovedstaden når det gjelder teknologisk innovasjon for trafikk og mobilitet. Amsterdam rangerer først på verdensrangeringen på dette området. Byen har blant annet de beste innovative parkeringsløsningene og det beste overordnede trafikkstyringssystemet, inkludert kollektivtransport. Dessuten er transporten veldig rent. Forskerne roste også antall parkeringsplasser, avtalene mellom kommunen og parkeringsplassene, og bruken av digitale betalingsmuligheter.

Generelt scoret byene Skandinavia, København, Stockholm og Oslo i denne kategorien. Ifølge EasyPark er det veldig tydelig at skandinaviske land gjør sitt beste for å gi innbyggerne et bærekraftig og levelig miljø.

Maastricht University setter standarder

I kategorien små byer er Maastricht rangert som nr. 23. Men når det gjelder høyt ansette universiteter innen informatikk og ingeniørfag, scorer provinshovedstaden Limburg høyere enn de tre beste i dette segmentet; Lund i Sverige, Stavanger i Norge og Espoo i Finland. Maastricht klarer også å oppnå høye rangeringer i andre segmenter hvor byen også drar fordel av høye nederlandske poengsummer totalt sett. Tenk på den nevnte nettbanken eller responsen på klimaendringene.

You may also like