Home » Nordmennene presenterte Vindfangeren. Det er en flytende vindpark høyere enn Eiffeltårnet.

Nordmennene presenterte Vindfangeren. Det er en flytende vindpark høyere enn Eiffeltårnet.

by Russell Crowe

Flytende plattform Vindfanger Den består av et system med mer enn 100 vindturbiner plassert rett ved siden av hverandre i en ramme med et sveipet areal dobbelt så stort som en konvensjonell 15 MW turbin. Høyden på strukturen overstiger 325 meter, det er å si det er 25 m høyere enn for eksempel Eiffeltårnet. Forventet levetid for en slik struktur er opptil 50 år.


Foto: Vindoppsamlingssystemer

Vindfanger

Skaperne av Wind Catching-teknologien hevder at fordelen med plattformen deres fremfor individuelle turbiner skyldes spesifisiteten til arbeidet til begge løsningene. Brukte vindfangere små rotorer kan kjøre på full kraft uten store problemer når vindhastigheten overstiger 12 m/s. På større individuelle turbiner tilter denne hastigheten bladene og reduserer kraftuttaket for å forhindre skade på utstyret. Av denne grunn kan ikke Widcatcher produsere opptil 2,5 ganger mer energi i det feide området enn en konvensjonell turbin.

Sa Ole Heggheim, administrerende direktør i Wind Catching Systems.

Under produsentens forutsetninger vil den tekniske test- og verifikasjonsfasen være fullført i 2021, og de første produktene vil nå det kommersielle markedet i 2022. Produsenten av Windcatchers tror at takket være sine plattformer vil vindparkoperatører kunne oppnå kostnadene av energiproduksjonen det nivået de skulle nå innen 2035.

Spørsmålet om fornybar energi har riktignok vært svært støyende den siste tiden. USA annonserte byggingen av en gigantisk vindpark, og PKN Orlen interesserte seg også for ren energi, og avsluttet kontrakten med Northland Power.

You may also like