Home » Nederlandske håndballspillere er for små for Norge | 1 Limburg

Nederlandske håndballspillere er for små for Norge | 1 Limburg

by Russell Crowe

De nederlandske håndballdamene tapte 25-32 for Norge torsdag i EM.

Nederlandske håndballspillere har ikke klart å bryte noen pott mot Norge. I danske Kolding hadde de ingen sjanser mot et raskt og effektivt Norge. I fjor, ved verdensmesterskapet i Japan, vant Nederland nok en seier over skandinavene.

Ingen baseplass
Landstrener Mayonnade hadde ikke laget en base for Larissa Nusser, som i kampen mot Ungarn. I likhet med Limburgs andre spiller, Inger Smits, startet hun på benken.

God start snart
Holland startet sterkt mot feargegner Norge. På grunn av et dårlig skudd og uforsiktig omsetning ble 2-0-ledelsen raskt tapt. Nordmennene scoret fire ganger på rad slik at ballene etter 7 minutter sto 2-4 på resultattavla.

Lett å kjøre
Nederland kom seg etterpå godt, men fortsatte å henge etter i lang tid. Tomålsmarginen bak holdt seg en stund. På grunn av unødvendige tidsstraff fra Nederland kunne nordmennene enkelt gå 6-11 etter 20 minutters spill.

Inger Smits i midtbuen
Etter 20 minutter plasserte Mayonnade Geleens Inger Smits midt på stableområdet. Med Smits som spillets dealer kunne Orange score to ganger i rask rekkefølge. Det nederlandske lagets spill forble for tregt, spesielt i overgangen. Nordmennene var på sin side foran keeper Tess Wester med tre pasninger da Orange mistet ballen.

Tandem Nusser Housheer
Fem minutter før pause møtte den vellykkede Nusser-Housheer-tandemen Ungarn. Borns håndballspiller forsøkte å tvinge seg. Det førte ikke til suksess, men til en offensiv feil hvorpå nordmennene klarte å bringe stillingen til 10-15 takket være straffe. Like før pause ble et skudd fra Nusser stoppet av den norske keeperen, hvorpå det sto 10-16 til pause etterpå.

Høyere ledelse
Det samme bildet ble sett i andre omgang. Nordmennene spilte godt og rundet effektivt av sjansene de hadde. På femten minutter hadde de økt ledelsen til 9 mål.

På grunn av at nordmennene slapp tøylene litt, kunne Nederland scoret en rekke gode mål. Larissa Nusser klarte også å score tre gode mål i sluttfasen av kampen. Det var ikke lenger en spennende kamp.

Mer spilletid for Smits
Det var overraskende at fransk trener Mayonnade ga Inger Smits litt mer spilletid i denne kampen. For noen dager siden hadde håndballspilleren Geleen klaget i media på at hun fikk så lite spilletid under denne turneringen.

I dagene som kommer skal de nederlandske håndballspillerne få hvile. De spiller kun mot Tyskland på mandag. Tirsdag venter Romania som motstander.