Home » New York introduserer vaksinasjonskrav • 21 053 nye positive tester rapportert

New York introduserer vaksinasjonskrav • 21 053 nye positive tester rapportert

by Russell Crowe

Omikron-varianten av koronaviruset er nå funnet i nesten alle hjørner av det europeiske kontinentet. ECDC, den europeiske versjonen av RIVM, melder at omikron er funnet 212 ganger i 18 land i det såkalte European Economic Area, som inkluderer Norge og Island i tillegg til EUs medlemsland.

De mest registrerte omikron-infeksjonene er registrert i Portugal, ca 34. Det dukker opp en sørafrikansk spiller fra fotballklubben Belenenses. En flott del av laget ditt med den nye varianten. Videre ble de fleste omicron-infeksjoner registrert i Danmark (32), Frankrike (25), Norge (19) og Nederland (18). I tillegg er det hundrevis av mistenkte IMO-ulykker i Europa. Danmark, for eksempel, undersøker 253 positive tester for tilstedeværelse av omikron-varianten.

I Storbritannia, som ikke er medlem av ECDC, er det allerede 336 kjente IMO-ulykker.

Mindre klager

I følge ECDC kan de fleste omikroninfeksjoner relateres til det sørlige Afrika. Dette antyder at den nye varianten stammer fra den regionen.

Omikron-infeksjonene rapportert så langt har kun ført til asymptomatiske eller milde plager, skriver ECDC. Det er ingen kjente dødsfall fra omikron-infeksjon. Det er imidlertid fortsatt for tidlig å konkludere med at den nye varianten av koronaviruset er mindre farlig enn andre varianter, understreker ECDC.

I denne artikkelen kan du lese hva som er kjent så langt om omikron-varianten. I denne artikkelen kan du lese om og hvordan vaksiner bør tilpasses den nye varianten av viruset.

You may also like