Home » NHL: Capitals har vunnet kampen på topp og leder ligaen [WIDEO]

NHL: Capitals har vunnet kampen på topp og leder ligaen [WIDEO]

by Russell Crowe

Washington Capitals har nå sin beste NHL-poengrekord. I gårsdagens kamp i toppen av storbydivisjonen reiste «Stołeczni» seg etter å ha tapt en tomålsledelse og beseiret den nåværende lederen.

De tilreisende hovedstedene beseiret Carolina Hurricanes 4-2 og toppet dem i både divisjonen og ligaen som helhet. Gjestene ledet 2-0, men i tredje omgang svarte vertene med to treff. Imidlertid avsluttet Dmitry Orlov i det 58. minutt med en imponerende ledelse og scoret et mål som viste seg å være vinneren. 3 av de 4 målene til russeren denne sesongen har brakt seire til laget hans. John Carlson gjorde først 2 assist og scoret deretter med et tomt skudd på mål fra motstanderne, Aleksandr Ovechkin scoret mål 749 i NHL ordinære sesong, mens 20 år gamle hviterussiske Alyaksiej Protas scoret for første gang i denne ligaen. Protas var veldig heldig som passerte for mål, men pucken spratt av Hurricanes-spiller Tony DeAngelos skøyter og falt i nettet.

Et lykkelig første NHL-mål fra Alyaksey Protas:

«Stołeczne»-keeper Ilya Samsonov reddet 30 skudd fra sine rivaler. Denne sesongen har han vunnet 9 av de 10 spilte kampene og har ennå ikke feilet i de ordinære 60 minuttene. Russeren har spilt Hurricanes 3 ganger så langt og vunnet hver gang. I går ble han beseiret av Jesperi Kotaniemmi og Nino Niedrreiter. Capitals tok den tredje seieren på rad og tok med 33 poeng ledelsen i storbydivisjonen, foran Hurricanes med 2 «poeng» mindre på konto. Hurricanes utnyttet ikke noen av de 3 kampene. I en slik situasjon klarte han ikke å score i noen av de siste 6 kampene.

Kampens høydepunkter:

Central Division-leder Minnesota Wild beseiret forsvarende Stanley Cup Tampa Bay Lightning 4:2 hjemme. Vinnermålet ble scoret av «Wild» beste snikskytter Ryan Hartman, som allerede har scoret 4 seire denne sesongen. Ingen av klubbkameratene hans scoret mer enn ett. Nick Bjugstad satte pucken inn i det korte hjørnet av Andrei Wasilewskis mål med et vakkert skudd ut vinduet, og Victor Rask og Marcus Foligno scoret også sine mål for Wild. St. Pauls lag klarte seg uten sin nest mest scorende spiller (gjennomsnittlig poeng per kamp), Mats Zuccarello Aasen. Nordmannen fullførte ikke kampen mot Winnipeg Jets fredag, men da sa trener Dean Evason at han hadde det bra og bare slapp unna. Det viste seg imidlertid at han ikke kunne spille i går på grunn av en overkroppsskade. Laget hans vant sin tredje kamp på rad og har nå 29 poeng. På sin side avsluttet Lightning-laget en serie på 3 seire og med de 27 oppnådde poengene er det fortsatt 3. i Atlantic-divisjonen. «Blyskawica»-spiss Mathieu Joseph fullførte ikke kampen på grunn av skade. Jon Coopers lag forblir skadefritt: den mest suksessrike spilleren i de to siste sluttspillene, Nikita Kuczerov, og hans toppscorer, Brayden Point.

Et vakkert skudd fra Nick Bjugstad i «vinduet» til Andrei Wasilewskis mål:

Timo Meier ledet San Jose Sharks til en borteseier over Chicago Blackhawks. Sveitseren scoret begge målene i 2-0-kampen vunnet av «Sharks». Begge ble assistert av Logan Couture, og alle 29 av motstandernes skudd ble reddet av James Reimer. For sistnevnte er dette den første clean sheet siden 11. januar, da han fortsatt var spiller for Carolina Hurricanes. Syv skudd fra motstandere den kvelden ble blokkert av Mario Ferraro med kroppen, som med 67 blokker er lederen av denne ligaklassifiseringen i den nåværende konkurransen. Laget hans blokkerte totalt 32 treff i Chicago, som er det beste enkeltspillresultatet i sesongen 2021-22 og i historien til San Jose-klubben siden NHL begynte å registrere statistikk for blokkerte treff. Med 4 vinnermål denne sesongen har Meier allerede brutt karriererekorden etter 16 kamper. Bob Boughners menn har startet en 5-kamps landeveisserie med suksess, med 23 poeng som gir dem en femteplass i Pacific-divisjonen. De 16-øyde Blackhawks forblir nest sist i NL Central.

Boston Bruins, takket være sin gode ledelse, snudde kampen mot Vancouver Canucks i tredje periode og vant 3-2. Etter to perioder var det 2:1 for det kanadiske laget, men målene som ble scoret av det større laget av Brad Marchand og David Pastrňák ga «Bears» 2 poeng. For første gang denne sesongen bestemte Pastrňák at laget hans skulle vinne. For to år siden, da han ble NHLs toppscorer med Ovechkin, scoret han også flest mål målt i vekt (10). Marchand hjalp ham med et mål den kvelden, og for første gang denne sesongen fikk han Bruins Anton Blidh til å score. De 2 målene på rad som ble sluppet inn i svakhetene betyr at Canucks allerede har scoret 26 denne sesongen, det dårligste resultatet i ligaen. Den verste krenkelsen er også å forsvare svakhetene til Vancouver-laget (62,3%). Etter 4 tap på rad ligger Travis Greens menn sist i Pacific-divisjonen med 14 poeng. I går ble Conor Garlands mål annullert for dem fordi etter Bruins-utfordringen viste det seg at han hadde vært offside tidligere. Garland scoret senere også det riktige målet. Bruins har 22 poeng og er på 5. plass i Atlantic Division.

Mål Conora Garlanda anulowany for «challenge’u»:

Det er en krise for Philadelphia Flyers, som tapte 2:5 mot New Jersey Devils, noe som betyr at de allerede har lidd 6 tap på rad. Og kampen var viktig fordi begge lag hadde like mange poeng tidligere. To svenske «djevler» fra det andre angrepet hersket over isen. Hans venstreback Andreas Johnsson scoret 2 mål og 2 målgivende pasninger, mens høyreback Jesper Bratt scoret én gang og assisterte to ganger. Devils-forsvareren Dougie Hamilton, som scoret opptil 10 skudd på mål gjennom hele kampen, scoret et mål og en assist, og noterte også treffet hans i den andre kampen etter at han kom tilbake til Newark Nathan Bastian, som ble tatt fra listen over spillere som ble avvist. av Seattle Kraken forrige uke. I andre periode ble det en spektakulær knyttneveduell mellom Mason Geertsen (NJD) og Zack MacEwen. The Devils har nå 22 poeng og er nummer sjette i Metropolitan Division. Rivalene hans fra Philadelphia, med 20 poeng, forble på nest siste, syvende plassering i samme gruppe. For tredje gang denne sesongen så NHL alle 10 skuddene på mål av forsvareren. Hamilton gjorde det for andre gang.

Mason Geertsens spektakulære kamp med Zak MacEwen:

Med en fjerde seier på rad rykket Toronto Maple Leafs opp til førsteplass i Atlantic-divisjonen. Den tilreisende «Maple Leaves» beseiret Anaheim Ducks 5:1 og gikk på kant med Florida Panthers. I likhet med Capitals har de 33 poeng, men de spilte en kamp til. Michael Bunting scoret vinnermålet og assisterte, Alexander Kerfoot og William Nylander scoret og assisterte også, og Auston Matthews og Wayne Simmonds dukket også opp på målscorerlisten. På sin side reddet keeper Jack Campbell 39 av 40 skudd. Sheldon Keefes lag har vunnet 7 strake bortekamper. Toronto-klubben har ikke hatt en serie som denne på 18 år. Hans 12 seire i november er klubbens rekord for månedens kalender. John Tavares og hans kolleger er det beste laget i NHL i november med 24 poeng. Bunting scoret sin første vinner av klubbfargene, som han signerte en frilansspillerkontrakt med i juli. Klubbkameraten hans Jason Spezza har spilt 1200 kamper i vanlige NHL-sesonger. Han feiret jubileet … en to-minutters straffe, som var den eneste straffen som ble gitt gjestene i denne kampen. Ducks med 25 poeng forblir på 3. plass i Pacific-divisjonen.

You may also like