Home » New Zealand åpner ballen med seier

New Zealand åpner ballen med seier

by Henrik Ibsen

Juba Touabi, Media365, publisert torsdag 20. juli 2023 kl. 11:11.

New Zealand startet sitt VM veldig bra, og vant åpningskampen mot Norge (1-0).

Vi går for den største turneringen i kvinnefotball. Starten fant sted torsdag 20. juli 2023 på Eden Park stadion i Auckland, New Zealand. Etter skytingen i Auckland ble det holdt ett minutts stillhet, med autorisasjon fra FIFA. Hendelsen skjedde, som en påminnelse, noen timer før konkurransestart.

I det første kvarteret måtte New Zealand, godt hjulpet av sine fans, hente frem sitt beste spill for å motvirke Norges tallrike offensiver. Selv om dominansen helt klart går i favør av Ada Hegerbergs lagkamerater, manglet de skandinaviske angriperne realisme foran mål. Et scenario som ble opprettholdt gjennom den første perioden. Det var med en målløs uavgjort (OO) at de to lagene skilte seg til pause.

Wilkinson gir New Zealand ledelsen

Tilbake fra garderoben åpnet New Zealand raskt scoringen takket være Hannah Wilkinson. Melbourne City-spissen scoret det første målet i denne niende utgaven av verdensmesterskapet for kvinner. En flott kollektivaksjon ble avsluttet. New Zealanderne kunne gjort scoringen dårligere i det 53. En omstridt håndball av en nordmann i området ble sett av sentraldommeren. Sistnevnte dømte til slutt ingen straffe til hjemmelaget.

Bevisst på at det er en god sjanse til å spille i denne kampen, returnerte nordmennene raskt til angrepet med en stor mulighet omtrent et minutt ut i kampen: Frida Maanum ble perfekt servert av Hegerberg i området. Den norske midtbanespilleren klarer ikke å avslutte på mål, minutter senere svarer newzealendingen Ali Riley etter en meget god sekvens. Aurora Mikalsen, den norske målvakten, redder endelig laget sitt.

Hjemmelaget fikk straffe i pengestraff etter en håndball i området. Ria Percival er utpekt til å score målet (2-0) for laget sitt. Til slutt bommer han og ballen hans lander på tverrliggeren. Med denne seieren har New Zealand nettopp slått et veldig godt slag ved å slå et meget godt norsk lag. Fotballbregnene gir tre viktige poeng for resten av konkurransen og lar dermed New Zealand-fans fortsette å drømme under dette verdensmesterskapet i 2023.