Home » New Zealand overrasker hjemme mot Norge

New Zealand overrasker hjemme mot Norge

by Roald Amundsen

VM for kvinner 2023 åpnet torsdag, og hjemme overrasket New Zealand Norge takket være kvelende press og et mål fra Hannah Wilkinson (1-0). Favoritter på papiret, skal Ada Hegerbergs kolleger måtte finne opp på nytt.

Publisert i :

4 minutter

En seier som vil bringe litt trøst til New Zealands hjerter. Fortsatt sjokkert over skytingen som skjedde noen timer før verdenscupstart, ga New Zealand-spillerne alt torsdag 20. juli for å vinne sin duell mot Norge. Hannah Wilkinson fant sprekken i det skandinaviske skallet for å gi landet sin første verdenscupseier (1-0).

På grunn av den dødelige skytingen noen timer før åpningsseremonien, begynte VM med et tyngdemoment : et minutts stillhet til hyllest til ofrene.

Les ogsåVerdensmesterskapet i fotball for kvinner 2023: hvem er favorittlagene?

Tilskuere ved Aucklands Eden Park trenger ikke vente lenge for å se litt action. Wilkinson rømmer og innhenter Hansen og Harviken før han prøver å komme bak dem igjen. Det norske forsvaret går til motangrep. Etterpå svarer Norge med sin Ballon d’Or, Ada Hegerberg, som krysser med tåen. Esson går glipp av starten, uten konsekvenser (6.).

uholdbar wilkinson

Uten observasjonsrunde lanseres VM 2023. New Zealand vil se veldig høyt ut for nordmennene, som sliter med å få ballen rent. «Fotballbregnene» risikerer frimodig lykken for å feire verdensmesterskapet på hjemmebane.

New Zealanderne nøt spesielt godt av farten til sin midtspiss, Hannah Wilkinson, som var uutholdelig i første omgang. Melbourne City-spissen undergraver den norske forsvarsspilleren Harviken (13, 31).

Nordmennene, selv om de er favoritter i gruppe A, sliter med å utnytte mulighetene sine. Graham Hansen stormer på høyresiden og passerer to forsvarsspillere. Hun rygger for Hegerberg, som ikke klarer å styrke restitusjonen. Stott griper inn foran henne for å blokkere ballen (36.).

Det er Adam Hansen, i ovnen og i møllen, som tilintetgjør opprykket til Football Ferns-kapteinen, Ali Riley, som sender begge lag til garderoben med lik poengsum (39.).

Kampen kommer til live i andre omgang og New Zealand angriper fra start. Kastet inn av Jacquie Hand på høyre side, overtar Hand Harviken før han serverer bak den uunngåelige Wilkinson fra 6 yards. Sistnevnte må bare åpne foten for å sende ballen i nettet (1-0, 48).

Fotballbregnene prøver å bruke store bokstaver og trykke på nytt. De var til og med i nærheten av å få en straff mens VAR ble konsultert for første gang i verdensmesterskapet for kvinner. Videohjelpen anslår til slutt at det ikke er hånd for Harviken (53.).

Norge innrømmer ikke tap. Hegerberg finner Haavi i boksen, som returnerer den til Maanum ved nærmeste stolpe. Arsenal-midtbanespilleren henter ballen og skuddet hans treffer stolpen (59.).

Men kampens slutt kommer newzealanderne til gode, som fullstendig kveler motstanderne. Mikalsen blir tvunget til å skinne mot Indiah-Page Riley (63.), så sender Percival, servert av Wilkinson, skuddet sitt utenfor (76.).

Norge klarte ikke å komme tilbake, men Hansens skudd traff motstanderens tverrligger (81.). Nordmennene hadde ikke en bedre sjanse etterpå, heller ikke i løpet av de siste ti lange minuttene av tilleggstid. Fougères vil derimot få muligheten til å fullføre jobben takket være en straffe tildelt med en håndball av Hansen, som hadde uheldet å havne i veien for et Steinmetz-skudd. Men Percival prøver for hardt og finner tverrliggeren (89.).

New Zealand beseiret til slutt sin indiske plakat, og ga dem 15 kamper uten den minste seier i verdensmesterskapet. Og det er rett til å tro på en historisk åttenderunde for Kiwi-landet.

You may also like