Home » Noel går glipp av dramatisk slalåmfinale på Madonna di Campiglio – Vintersport – Sportacentrs.com

by Edvard Munch

For ti dager siden vant Clement Noel sesongens første slalåm i Valdizier (Frankrike) og var veldig nær ved å gjenta den i Madonna di Campiglio. Franskmannen var i ledelsen etter det første løpet med en ledelse på et halvt sekund, og han hadde også et flott andreløp, med 0,91 sekunder ved sluttmerket. Da han nærmet seg mål, så det ut til at den 24 år gamle skiløperen skulle klare å vinne overbevisende igjen, slik han allerede gjorde i Valdizera, men falt uventet rundt tre meter fra mål og hoppet i mål uten å passere sist. mållinjen. Det kunne vært Noels seier i tiende runde.

Derfor ble årets verdensmester i PK-etappene vunnet av årets verdensmester Sebastian Foss Sulevog fra Norge. I likhet med storslalåmen i Valdizera vant Alexis Penturo andreplassen i slalåmen i går, og vant denne sesongen andrepremien fra forrige sesong. Forresten, i Valdizera-slalåmen ble Penturo bare nummer 39 i det første løpet og kvalifiserte seg ikke til det andre løpet. Vinneren av Grand Crystal Globe var bare et hundredels sekund unna, og for andre gang i karrieren blant topp tre ble svensken Christopher Jakobsen, som ble nummer to bak Noel for ti dager siden. Som et resultat passer de tre øverste innen en tiendedel av et sekund.

Denne gangen klarte den talentfulle, men ustabile Alexis Vinacer fra Italia å vise to gode løp og vinne 4. plass. Timon Haugan, en nordmann som vant andreplassen i Chamonix i februar i fjor, tok femteplassen i karrieren for andre gang i karrieren.

Han overrasket den 23 år gamle japaneren Joe Koyama, som ikke bare gikk inn i trettiårene for første gang i karrieren, men også tok 8. plass. Kamen Zlatkov, en 24 år gammel bulgarer, gikk også inn i trettiårene for første gang. I mellomtiden ble spanjolen Hoakim Salarik for andre gang på tretti rangert som nummer 15.