Home » Nye julestandarder: homo-nisseannonsering i Norge – Respublika.lt

Nye julestandarder: homo-nisseannonsering i Norge – Respublika.lt

by Ashley Olsen

Julereklamer har blitt en årlig tradisjon, og dukker ofte opp som minifilmer som forteller festlige historier. Men en norsk annonse der nissen kysser en mann som venter på ham hjemme på julaften, har blitt en uventet suksess.


×

1 bilde

Stopp videoannonseramme på norsk (lenke til annonse – i tekst)

Som det sies, «jedem das seine» (tysk for «alles»). Hvert land har sitt eget sett med verdier som de er stolte av. Hvis det er gøy for dem å se en homofil nisse, så får det være. Du kan se den forkortede videoen her.

Men problemet er at Overton-vinduet eksisterer John Overton (1960-2003) var en amerikansk sosiolog som beskrev politisk teknologi som et uakseptabelt fenomen som kan bli en politisk norm. normalumu.

Takket være denne teknologien, som implementeres i etapper, kan selv universelt avviste fenomener lett gjøres mulig. Fra det umulige til det radikale. Fra radikal til akseptabel. Fra akseptabelt til rimelig. Fra smart til populær. Fra det folkelige til det politiske.

Så kysset fra en homofil nisse var ikke bare for ham, det markerte jubileet. I 1972 ble homoseksuelle forhold avkriminalisert i Norge (i Litauen i 1993). Sivilunionsloven trådte i kraft i 1993 og ekteskap i 2009 (kjønn kan endres fra 2016).

I 2015 vedtok Den norske katolske kirke likekjønnede ekteskap i sine kirker (ikke overraskende viser den lange versjonen av filmen mange religiøse motiver). Forresten, siden 2009 kan homoseksuelle par adoptere. Barna stoler på organisasjonen Barnevernet, som allerede er godt kjent i Litauen, og det er selvfølgelig ingen som spør om barnas (eller foreldrene som de er fratatt) mener.

Så filmen er ikke et dumt overskudd, men markerer 50-årsmarsjen til «den blå internasjonale» fra umulighet til mulighet, en vei som på en eller annen måte går igjen i andre land.

Men det er gode nyheter. Overton vindusteknologi kan brukes for mindre for kurver Alt som gjenstår er å lære.

Jeg er uenig, la oss diskutere!
Ikke bry deg med kommentatorer, men kommentarer med banning vil automatisk bli fjernet uten unnskyldninger.

Respublika.lt forbeholder seg retten til å fjerne uutdannede kommentarer som er erfarne, ikke relatert til emnet, signert i andres navn, bryter loven, fremmer spam eller oppfordrer til kriminalitet. Hvis du oppfordrer til vold, rasemessig, nasjonalt, religiøst eller annet hat, kan ordene dine bli tunge på vei tilbake; vi vil gi dine data til litauiske spesialtjenester på forespørsel.

You may also like