Home » Nok en gang Finland «verdens lykkeligste land», og Frankrike da?

Nok en gang Finland «verdens lykkeligste land», og Frankrike da?

by Liv Ullmann

En rangering presentert av FN husker et skandinavisk land som «det lykkeligste landet i verden», Finland er hyllet for sjette året på rad!

Fellesskap der folk hjelper hverandre

Det er DET landet der du bor godt, ifølge FN. Derfor, i sin siste rangering «World Happiness Report», plasserer FN Finland på det øverste trinnet på pallen vinner landet tittelen «Happiest Country in the World». De nordiske landene har det høyeste nivået av trivsel som de siste undersøkelsene av denne typen viser.

Frankrike er 21, mister 1 plass på et år

Danmark ligger på andreplass og Island på tredjeplass. Blant disse landene og blant de topprangerte landene finner vi de samme egenskapene: høy forventet levealder ved god helse og høyt BNP per innbygger. Et lavt nivå av korrupsjon, en viktig generøsitet i et fellesskap der individer hjelper hverandre og friheten til alle til å ta viktige avgjørelser om eget liv.

I år råder velviljen

Den fjerde posisjonen ble vunnet av Israel, som fikk 5 plasser på 1 år. På spørsmål på CNN legger en av forfatterne av denne studien til: «I år dominerer velviljen. Det er omtrent 25 % høyere enn før pandemien. Velvilje mot andre, spesielt hjelp fra fremmede, som økte betydelig i 2021, forble høy i 2022«, spesifiserte rapportøren for studien.

Afghanistan og Libanon okkuperer de to siste plassene på rangeringen, Russland og Ukraina faller.

24matins.fr presenterer de 20 lykkeligste landene i verden:
1. Finland
2. Danmark
3. Island
4. Israel
5. Nederland
6. Sverige
7. Norge
8. Sveits
9. Luxembourg
10. New Zealand
11.Østerriksk
12.Australia
13. Canada
14. Irland
15. USA
16.Tyskland
17. Belgia
18. Tsjekkia
19. Storbritannia
20. Litauen.

You may also like