Home » Her er de 25 vakreste bildene av nordlyset i 2022 ifølge en kjent konkurranse

Her er de 25 vakreste bildene av nordlyset i 2022 ifølge en kjent konkurranse

by Henrik Ibsen

Nettstedet Capture the Atlas har kunngjort vinnerne av 2022-utgaven av konkurransen om de beste bildene av nordlyset. En mulighet til å sette pris på den magiske skjønnheten til dette spektakulære himmelfenomenet.

Bloggen for elskere av fotografering og reiser fange atlaset avduket 6. desember de 25 vinnerbildene av den 5. utgaven av Årets nordlysfotograf som belønner hvert år de beste skuddene av nordlys.

Tidligere kjent som «nordlyset», er nordlys skapt i himmelen i polarområdene. Disse lysende formene kalles aurora borealis for den nordlige halvkule og aurora australis for den sørlige halvkule.

Disse naturfenomenene med grønne, lilla eller røde lys oppstår fra samspillet mellom partiklene som sendes ut av solen og jordens øvre atmosfære.

Dan Zafra, sjefredaktør for Capture the Atlas, har valgt ut de vakreste bildene av nordlyset gjennom hele året, og til slutt beholdt bare de 25 beste, i henhold til ulike kriterier som den estetiske kvaliteten på bildet, sjeldenheten til fotograferte fenomen eller historien bak bildet.

«Nugget Point Lighthouse Northern Lights» © Douglas THORNE

New Zealand-fotograf Douglas Thorne tok dette fantastiske bildet av nordlyset som svever over Melkeveien en høstmorgen ved Nugget Point-fyret i New Zealand.

«Polaris Dream» © Nico RINALDI

Italienske Nico Rinaldi har oppfylt en av drømmene sine ved å fange nordlyset i landskapene i Murmansk-regionen i Nord-Russland. Bildet hennes tilbyr betrakteren en utrolig eventyrscene.

«En eksplosjon av farger» © Vincent BEUDEZ

Franskmannen Vincent Beudez var vitne til et sjeldent koronalt nordlysfenomen og udødeliggjorde denne spektakulære og fargerike eksplosjonen av nordlys over Tromsø-regionen i Norge.

«Michigan Night Watch» © Marybeth KICZENSKI

Tatt ved Point Betsie Lighthouse, som ligger ved bredden av Lake Michigan i USA, er dette eksepsjonelle bildet av nordlyset et verk av amerikanske Marybeth Kiczenski.

«Nordisk Quetzal» © Luis SOLANO POCHET

Denne strålende røde nordlyset, tatt på Islands himmel ved Dyrholaey, minnet den costaricanske fotografen Luis Solano Pochet om den blågrønne og rødfjærkledde quetzalen, en av de ikoniske fuglene i hjemlandet hans.

«Nissenes hus» © Asier LOPEZ CASTRO

I anledning sin siste tur til Elfland, brakte spanske Asier Lopez Castro oss dette fantastiske bildet av den islandske halvøya Stokksnes, med den berømte svarte sandstranden i forgrunnen og det majestetiske Vestrahorn-fjellet stående i bakgrunnen. bakgrunn.

«Røde himmel» © Ruslan MERZLYAKOV

Dansken Ruslan Merzlyakov har fotografert nattehimmelen i mer enn ti år, og var glad for å kunne fange dette nordlyset i nærheten av hjemmet sitt, like ovenfor Limfjorden, ikke langt fra byen Nykobing Mors, Danmark.

«Vinterens ånd» © Unai LARRAYA

Til tross for en ugunstig værmelding og temperaturer på -30°C, kom ikke den spanske fotografen Unai Larraya tomhendt tilbake fra søket etter polarlyset i Finlands Riisitunturi nasjonalpark.

Castnerbreen © David ERICHSEN

Amerikaneren David Erichsen tilbrakte flere netter med å kjempe mot minusgrader i en ishule, som ligger på Castner-breen i den amerikanske delstaten Alaska, og ventet tålmodig på at lysene fra nordlyset skulle passe inn i rammen hans. All innsatsen hans ble belønnet med dette oppsiktsvekkende bildet.

«Lys over Kerlaugar» © Janes KRAUSE

Den tyske fotografen Jannes Krause nølte ikke med å forlenge oppholdet på Island for å kunne overvære dette storslåtte opptoget sør på øya og ta sine første bilder av nordlyset.

«Opprinnelse» © Giulio COBIANCHI

Basert på Lofoten, Norge, planla italienske Giulio Cobianchi nøye og iscenesatte fotograferingen for å produsere et bilde som samlet Melkeveien og nordlyset i ett bilde. Det oppnådde resultatet overgikk alle hans forventninger. Mot et storslått landskap utfolder Melkeveien, Andromedagalaksen, stjerneskuddet, polarnorskene og store bjørn seg harmonisk på himmelhvelvet.

«Under en nordlig himmel» © Rachel JONES ROSS

Tatt i Tombstone Park, som ligger i Yukon, nordvest i Canada, er dette ekstraordinære fotografiet et verk av den kanadiske fotografen Rachel Jones Ross.

«Auroraverse» © Tor-Ivar NŒSS

Ifølge norske Tor-Ivar Nœss, forfatter av dette bildet tatt i Nordreisa, i Nord-Norge, vendt mot nordlyset, selv for en erfaren fotograf, krever det maksimal konsentrasjon om man skal lykkes med et godt komponert bilde fordi de skjer. mange ting. så fort.

«Eksplosjoner fra himmelen» © Kavan CHAY

New Zealanderen Kavan Chay har tilstått å være «avhengig» av nordlysjakt helt siden han tok dette fantastiske bildet av en nordlys over Taiari Beach på øya Otago-halvøya sør i New Zealand.

«Imposerende is» © Virgil REGLIONI

Den ekstreme kvaliteten på dette bildet produsert av Virgil Reglioni er prisverdig fordi den franske fotografen måtte forholde seg til ytterligere tekniske begrensninger knyttet til bildet hans tatt ombord på en isbryter som seiler i Scoresbystredet, som ligger på østkysten av Grønland.

«Magisk skog» © Elena ERMOLINA

Dette mektige vakre vinterlandskapet i en snødekt skog med en nesten frossen elv, opplyst av månen og det overjordiske lyset fra nordlyset, ligger i Murmansk-regionen i Russland. Denne fortryllelsen slapp ikke unna det våkne øyet til den russiske Elena Ermolina som udødeliggjorde den med kameraet sitt.

“Captain Hook” © Mattia FRENGUELLI

Datoen 11. oktober 2021 vil for alltid være gravert inn i minnet til Mattia Frenguelli. Den kvelden på Island var den italienske fotografen vitne til et storslått lysshow av nordlyset som eksploderte over det berømte Kirkjufell-fjellet, hvorfra han hentet tilbake dette praktfulle bildet.

«Fjordens vokter» © Filip HREBENDA

Det var en veldig kald natt, sist vinter, på Lofoten, i Norge, at slovakeren Filip Hrebenda fotograferte dette panoramaet badet i dette utrolige, veldig skarpe nordlyset.

«Bro til drømmen» © Jabi SANZ

Ved Bruarfoss-fossen på Island så den spanske fotografen Jabi Sanz drømmen gå i oppfyllelse da nordlyset brøt inn i rammen hans og han trykket på utløserknappen på kameraet og fanget det magiske øyeblikket for alltid.

«Magisk natt» © Anastasia & Aleksey R

Som alle nordlysjegere, erkjenner russerne Anastasia og Aleksey R at letingen etter disse «nordlysene» ikke er lett på grunn av de ofte ekstreme og skiftende værforholdene, men også på grunn av vanskelighetene med å komponere bildet mens de kjører inn parameterne for å få et perfekt skudd. Øyeblikksbildet hans av en magisk natt på den russiske Kola-halvøya blir realisert og markerer kulminasjonen av all innsatsen hans.

«Grønne baller» © Jose D. RIQUELME

I februar i fjor klarte spanske José D. Riquelme å komponere bemerkelsesverdige fotografier av nordlyset ved temperaturer på -30°C, i Teriberka, i Nord-Russland.

«Smaragd ugle» © Itai MONNICKENDAM

Perfekt mestret, dette bildet av israelske Itai Monnickendam ble tatt på en måneskinn natt, nær Kolari, nær den svenske grensen, i Nord-Finland.

«Nordens dronning» © Pierpaolo SALVATORE

Italienske Pierpaolo Salvatore sa til Dan Zafra at «å se nordlyset danse på et av de høyeste fjellene på Island er en opplevelse som er vanskelig å beskrive med ord. Se for deg vinden i ansiktet, lukten av hav og lyden av bølgene på steinene mens Nordens Dronning danser på himmelen”.

«Nordlys over Lofotens spektakulære topper» © David HARING

Den Danmark-baserte fotografen David Haring vil lenge huske den natten på Lofoten i Norge. For i motsetning til prognosene som varslet lav aktivitet av polare nordlys, fikk slovakeren etter noen timers venting muligheten til å se himmelen bli invadert av en lysende symfoni av grønt like over fjellene i den norske skjærgården.

«Refleksjoner i isen» © Lena PETTERSEN

Lena Pettersen var en ivrig nordlysjeger og lette etter dem om vinteren i Troms-regionen i Nord-Norge. I nærheten av en delvis frossen innsjø valgte den norske fotografen å ta et praktfullt bilde med en ramme som fremhever nordlyset og dets lys som reflekteres på overflaten av innsjøen.

You may also like