Home » Nordlys synlig i Frankrike i kveld: hvordan og når skal man observere dem?

Nordlys synlig i Frankrike i kveld: hvordan og når skal man observere dem?

by Roald Amundsen

se nyhetene mine

Rød, lilla, gul, blå… Himmelen vil være kledd i et vakkert strøk med farger. natt til fredag ​​14. juli til lørdag 15. juli 2023. Fra Nordlys Faktisk vil den bli observert igjen i Frankrike.

I februar i fjor forlot lysløypene seerne målløse, og ga praktfulle bilder av himmelen i Nord-Frankrike og så langt som til Cholet (Maine og Loire). De dukket også opp i Vendée i april.

Hvor vil de være synlige?

Heldigvis kommer nok et skue til liv på den franske himmelen… Og den 14. julidessuten!

«Nordlyset er ganske synlig i høye breddegrader«, spesifiserer Jean-Pierre Martin, sekretær for planetologikommisjonen og medlem av Astronomical Society of France, kontaktet av actu.fr.

I polarsirkelen, i Alaska, i Norge, på Island… Nordlyset er nesten en del av dagliglivet. Som Jean-Pierre Martin ville sagt, «det er en fest der hver dag.»

De som vil dukke opp i fastlands-Frankrike vil bli plassert mer presist i delen Nord-Frankrike. «Noen skjedde allerede i Paris-regionen på 1950-tallet,» sier fysikeren.

Videoer: for øyeblikket på Actu

Foreløpig vil de effektivt bli fokusert på den øvre delen av Frankrike.

Når ?

Sterke lys vil vises når kveld vil være helt svart…Fra midnatt, derfor, hvis vi skal tro Jean-Pierre Martin.

Men det kan også være 1, 2 eller 3 om morgenen…. For nordlyset er like storslått at lunefull : Selv om de kan skinne lenge på himmelen, er utseendet deres uforutsigbart.

Den eneste triks for ikke å gå glipp av noe? «Ha tålmodighet og en god stol,» anbefaler spesialisten.

Hvordan dannes nordlyset?

Fra solpartikler De sendes ut i atmosfæren av solen. Faktisk opplever stjernen topper i intensitet i løpet av syklusene, som varer i 11 år.

Jo lenger vi kommer i syklusen, desto mer blir solens aktivitet.Det oppstår «rasende eksplosjoner» fra sola, som da slipper ut partikler.

disse kommer inn kollisjon med andre elementer: nitrogen OG oksygen, tilstede i den øvre atmosfæren. Avhengig av om det er mer oksygen eller nitrogen, vil fargene vises, bli tettere og endre seg.

Fototipset

Nordlyset har fordelen av å skinne lenge på himmelen og ikke bevege seg mye. hva du skal tilby et langt show.

Jo mer ? » Ta bilder hvert 10. til 20. sekund og sammenlign dem» for å se hvordan himmelen har endret seg, sier Jean-Pierre Martin.

Og hvis du noen gang savner å se disse stoffene på himmelen, kan du alltid beundre de som skinner tusenvis av kilometer unna og direktesending fra Alaska i University of Alaska Institute of Geophysics nettsted.

Følg alle nyhetene fra favorittbyene og -mediene dine ved å abonnere på Mon Actu.

You may also like