Home » Nordmennene var sjokkerte etter Tandes fall. «Dette er det største marerittet for en hopper»

Nordmennene var sjokkerte etter Tandes fall. «Dette er det største marerittet for en hopper»

by Russell Crowe

Tande kollapset i testen før torsdagens konkurranse. Han hoppet i trettiende og rett på terskelen etter at Tande tok flukt, nordmannens venstre ski, og spilleren kunne bare innta en posisjon for å forsvare seg mot konsekvensene av et fall. Og han gjorde det veldig bra, men kraften han traff hodehoppet med var enorm.

Se videoen
Tandes monstrøse fall i Planica. «Det var et veldig sterkt slag»

Tandes fatale fall. «Vi er i en sjokktilstand»

Dessverre slo Tande hoppet med hodet. I et dusin sekunder gled han fortsatt nedover Velikanka-residensen til den slåtte mannen stoppet på bunnen, hvor han umiddelbart ble behandlet av medisinske tjenester. De første opplysningene om hopperens helsetilstand dukker opp, og han ble kjørt til sykehus. Tidligere rapporterte TVP Sport-journalist Mateusz Leleń at Tande var bevisstløs mens han gikk av båren.

Det skremmende fallet til Daniel Andre Tande i Planica. Falt til landingsområdet

– For et forferdelig fall. Han falt fra stor høyde og i stor fart. Det så forferdelig ut. Vi er sjokkerte og vet ikke hva vi skal tro – sa den tidligere norske hopperen Anders Jacobsen i TV-studioet NRK, sitert av portalen til Dagbladet.

«Dette er det verste som kan skje med en hopper»

– Han slo hodet, falt fra stor høyde. Dette er det verste som kan skje en hopper – sa en annen tidligere utøver, Johan Remen Evensen. Det norske lagets talsmann Steinar Bjerkmann uttalte seg også på vegne av «Dagbladet». – Det er for tidlig for svar. Vi er i kontakt med legeteamet og vet fortsatt ikke hva som kan skje med ham. Vi må vente. Han får medisinsk hjelp, vi må la teamet utføre sine viktigste oppgaver – la han til.

Stękała- og Kubacki-hoppene!  Fem stolper med opprykkStękała- og Kubacki-hoppene! Fem stolper med opprykk

Tandes tilstand er stabil

Nordmannen ble kjørt med ambulanse til sykehus ved 15-tiden og journalist Joakim Johansen skrev på Twitter etter fallet «han fikk oksygen». Ifølge Eurosports Kacper Merk, «Tandes status er stabil og mer informasjon vil bli frigitt om noen timer.»

Det skulle være en vakker solrik festival med flyreiser i Letalnica, men den ble overskygget i dagens første serie. Det fatale fallet til Daniel Andre Tande fikk praktisk talt ingen på stedet til å tenke på hvordan konkurransen ville gå, men bare på helsen til den norske hopperen. Dens sterke kollisjon med landingsbakken minnet om de fatale fallet til Planica Tomasz Pochwała eller Waleri Kobielewa. De ble igjen i live og det er det vi skulle ønske for Tandem.

Hopp tilbake!  Den første individuelle konkurransen i Planica.  Hvor og når skal man lete? [TRANSMISJA]Hopp tilbake! Den første individuelle konkurransen i Planica. Hvor og når skal man lete? [TRANSMISJA]

Den første individuelle helgeflykonkurransen finner sted i Planica. Spillerne vil også konkurrere på fredager, lørdager og søndager, når hele sesongen avsluttes. Livedekning på Sport.pl.

Det er offisiell informasjon om Tande: gjenoppliving og narkotikakoma

Litt senere fikk vi mer offisiell informasjon om Tandes helse, som du kan lese her >>

You may also like