Home » Skyld for Tyrkia mot Latvia, Norge vinner

Skyld for Tyrkia mot Latvia, Norge vinner

by Russell Crowe

30. mars 2021 – I gruppen Orange har Tyrkia tapt to dyre poeng mot Latvia. Lederen var lenge i ledelsen i Istanbul, men måtte til slutt nøye seg med uavgjort 3-3. Norge utnyttet poengtapet og vant på sin side 1-0 på besøk i Montenegro.

Tyrkia 3-3 Latvia
Mens Orange hadde det ganske enkelt mot Latvia, gjaldt det absolutt ikke Tyrkia. Landstrener Senol Günes sitt lag så i utgangspunktet ut til å gå mot en stor seier. Kenan Karaman og Hakan Calhanoglu hadde sikret ledelsen 2-0 på 33 minutter. Roberts Savalnieks gjorde imidlertid noe på vegne av Latvia før pause.

Etter te var det Oranges bøddel Burak Yilmaz som så ut til å skyte verten inn i en trygg havn fra stedet, men også det viste seg å være for tidlig. Seks minutter senere var det Roberts Uldrikis, som sørget for 3-2 med pasning fra Marcis Oss. Da fullførte Davis Ikaunieks overraskelsen med å presse inn på 3-3. Innbytter Deniz Turuc og Orkuk Kokcu kunne heller ikke endre på det.

Montenegro 0-1 Norge
Norge vasket bort det vonde 3-0-tapet for tyrkerne med seier i Montengro. Med baseklient Jonas Svensson og innbytter Fredrik Midtsjø fikk han 0-1-seier i Podgorica. Den bakre delen av montenegrinerne var okkupert med fortroppen til nordmennene, som tok over med Martin Ødegaard, Erling Braut Håland og Alexander Sørloth.

Til slutt var det bare sistnevnte som klarte å overliste keeper Milan Mijatovic. De andre trendsetterne ble til og med skjøvet til side i sluttfasen. Det hadde imidlertid ingen effekt på resultatet. Etter tre kamper har de seks landene i gruppe G allerede tapt poeng. Tyrkia leder med sju poeng, men følges tett av Orange, Norge og Montengro, som har seks poeng.