Home » Norge. Enormt ras ved Gjerdrum. 26 personer etterlyst, 500 evakuert | Utenriksnyheter

Norge. Enormt ras ved Gjerdrum. 26 personer etterlyst, 500 evakuert | Utenriksnyheter

by Russell Crowe

Raset gikk om morgenen 30. desember i Gjerdrum, en by 38,9 km fra Oslo. Norske medier beskriver at skadene på grunn av raset er svært store: den glidende gjørmen bokstavelig talt «svelget» noen bygninger i området, ifølge den lokale portalen. Vg.no.

Gjørmeskred i Norge. 26 savnede personer

Det er en redningsaksjon med helikopter på stedet. Den ivaretas av politi, nødetater, hæren og Røde Kors. – Vi vurderer at 26 personer er savnet. Vi har ennå ikke klart å fastslå hvor de befinner seg, men vi vet ikke om de er under ruinene. Over 500 personer er evakuert, sa koordinator for aksjonen, Roger Pettersen. Blant de evakuerte, la han til, er det blant andre beboere og ansatte ved det lokale terapi- og bosenteret og sykehjemmet.

Minst 10 personer er skadet. De skadde er kjørt til Oslo universitetssykehus. Ifølge Vgo.no fikk tjenestene «dramatiske oppringninger» fra personer som var fanget i ruinene.

Brannsjef Ingvar Andersen sa redningsmenn må holde avstand til kanten av skredet, noe som gjør det vanskelig å vaske. De sjekker også hus som er skadet av elementene én etter én. «Vi går fra hus til hus, vi åpner døren, vi tar folk ut og de som ikke kan gå, tar firehjulinger eller biler,» sa han til journalister.

Et ras kuttet strømmen i området. Det er videoer på sosiale medier som viser noen bygninger som faller ned i avgrunnen.

«Den norske redningsgruppen Norsk Folkehjelp Follo meldte at de sendte 40 besetningsmedlemmer og 9 ambulanser for å hjelpe til med søket» – melder «Tysk bølge». De vil fortsette å jobbe på bakken inntil skjebnen til alle savnede personer er fastslått.

Mer informasjon kommer snart.

You may also like