Home » Norge feirer prinsesse Alexandras 18-årsdag: «Det er historisk»

Norge feirer prinsesse Alexandras 18-årsdag: «Det er historisk»

by Henrik Ibsen

Feiringen har startet i Norge til prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag. Den norske regjeringen arrangerte en middag i Oslo torsdag kveld, med over 200 mennesker tilstede.

Prinsesse Ingrid Alexandra ankom sammen med kong Harald, dronning Sonja, kronprins og prinsesse Märtha Louise og hennes forlovede, sjamanen Durek Verrett. De ble tatt imot av statsminister Jonas Gahr Støre, statsråd Trygve Slagsvold Vedum og Oslo-ordfører Marianne Borgen. Prinsessen gikk deretter på den røde løperen sammen med den norske statsministeren, fulgt av resten av den norske kongefamilien.

Statsministeren tok ordet og gratulerte Ingrid Alexandra med plassen i historien og sa: «Du ble født som den første kvinnelige arvingen til tronen i kongerikets historie. Du er nå over 18 år og myndig. Dette er historisk.»

Han ga ham også råd for fremtiden: «Jeg vet hvem du er. Kjenn landet ditt. Menneskene som bor der. Livene deres. Drømmene vi har. Frykten vi kan føle. Slik vil du skape båndene som forener kongehusene og folket, og dette for de nye. generasjoner», melder nettstedet Royal Center.

En gallamiddag med europeiske kronede hoder arrangeres denne fredagskvelden. Kronprinsesse Elisabeth av Belgia, som for tiden er innesperret, vil delta sammen med sin mor, dronning Mathilde. Dette er første gang at prinsessen av Belgia deltar på en offisiell galla med den europeiske eliten.
You may also like