Home » Norge: fire døde i snøskred, et hus feid i havet av snø

Norge: fire døde i snøskred, et hus feid i havet av snø

by Russell Crowe

Situasjonen var spesielt bekymringsfull denne fredagskvelden i Norge. Fire personer, inkludert minst én utenlandsk turist, ble drept i tre snøskred helt nord i Norge fredag, opplyser lokalt politi.

Fem medlemmer av en gruppe utenlandske turister ble fanget i et snøskred nær Kavringtinden, en topp helt nord i landet, og «en døde», sa Morten Pettersen i Troms politi under en pressekonferanse.

Ifølge våre kolleger fra den norske avisen Dagbladet, er andre medlemmer av denne gruppen, kanskje kommet for å se nordlyset ifølge lokale medier, som ville ha løslatt det gravlagte offeret. Forgjeves. Et redningshelikopter og andre redningsmannskaper var på vei for å hente folk i området.

Gruppen kom fra Italia.

– Fem personer av utenlandsk opprinnelse gikk rundt i området. Vi kan bekrefte at en person har gått bort, sier Pettersen. To andre medlemmer av gruppen ble skadet, sa han. Politiet jobber med å identifisere den utenlandske turisten, la han til. Dan-Havard Johnsen, ordfører i Lyngen, sier til AFP at gruppen kom fra Italia, men nasjonaliteten til den avdøde turisten var ukjent.

Politimannen som legger til at to andre personer døde kort tid etter da nok et snøskred hadde tatt et hus og en låve i sjøen, på øya Reinoya. Det var 140 geiter i fjøset på tidspunktet for katastrofen.

På kvelden meldte politiet i en pressemelding at en fjerde person er omkommet av et nytt snøskred, i Nordreisa-regionen. «Denne personen tilhørte en gruppe utenlandske reisende. Et annet medlem av gruppen så (offeret) og varslet nødetatene,» sa politiet uten å spesifisere nasjonalitet. Fortsatt ifølge lokale medier ble det observert mange snøskred denne fredagen.

You may also like