Home » Norge gir grønt lys til olje- og gassprosjekter verdt 17.000 millioner euro

Norge gir grønt lys til olje- og gassprosjekter verdt 17.000 millioner euro

by Russell Crowe

Norge ble hovedleverandør av naturgass til det gamle kontinentet i fjor, og erstattet Russland. adobestock

Den norske regjeringen ga onsdag klarsignal til 19 olje- og gassprosjekter til en verdi av til sammen over 200 milliarder kroner (17 milliarder euro), en avgjørelse som har trukket oppmerksomheten til miljøforkjempere. «Gjennomføring av disse prosjektene garanterer arbeidsplasser, trener opp kompetanse og legger grunnlaget for søket etter teknologisk utvikling som vil være avgjørende for utviklingen av andre aktiviteter som CO2-fangst og -lagring, hydrogen, offshore vindenergi, marin og gruvedrift.sa olje- og energiminister Terje Aasland. «Prosjektene er også et viktig bidrag til Europas energisikkerhet.«, understreket han i en pressemelding.

Norge, en stor produsent av hydrokarboner, ble hovedleverandør av naturgass til det gamle kontinentet i fjor, og erstattet Russland, hvis leveranser falt etter krigen i Ukraina. Drevet av den midlertidige skattelettelsen som ble vedtatt under pandemien, vurderer disse 19 prosjektene utnyttelse av nye felt, utvidelse av eksisterende hydrokarbonfelt og investeringer for å øke utvinningshastigheten av hydrokarboner i Nordsjøen og Sørsjøen. De fleste er i hendene på de norske konsernene Equinor og Aker BP, tyske Wintershall Dea og østerrikske OMV. «Ved å gjennomføre disse prosjektene garanterer vi ny produksjon fra andre halvdel av 2020-tallet for å holde norske leveranser høye.“, argumenterte Terje Aasland.

Miljøorganisasjoner kritiserte utspillet og sa at det gikk imot den grønne omstillingen og ville kvele utviklingen av fornybar energi. «En trist dag for væretWWF Norge-sjef Karoline Andaur tvitret. «Dette er 200 milliarder svenske kroner investert for å forsterke klimakrisen og ødelegge vår felles fremtid.“, Halvard Haga Raavand florerte i Greenpeace. I 2021 anbefalte Det internasjonale energibyrået å gi opp nye olje- eller gassanlegg.»utover prosjektene som allerede er i gangå oppnå karbonnøytralitet innen midten av århundret og prøve å holde global oppvarming i sjakk.

«data-script=»https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js» >

You may also like