Home » Norge krever nå at influencere spesifiserer når bildet deres er redigert

Norge krever nå at influencere spesifiserer når bildet deres er redigert

by Russell Crowe

I Norge krever nå en lov at bilder som legges ut på sosiale medier, der motivets størrelse, form eller hud er endret, før eller etter bildet er tatt, bærer en etikett utformet av statsdepartementet . Vedtatt i forrige måned, ble det stemt med et overveldende flertall på 72 stemmer for endringen til bare 15.

Den nye loven resulterer også i et forbud for influencere og annonsører fra å dele redigerte bilder på sosiale medier, ifølge det norske barne- og familiedepartementet. Sistnevnte forklarer: «Vi håper at plikten til å merke redigerte annonser vil bidra på en meningsfull og nyttig måte til å redusere den negative effekten av disse annonsene, spesielt for barn og unge. «

Endringene og modifikasjonene som det vises til i denne loven, er for eksempel modifikasjon av midjeomkretsen, utvidelse av leppene eller musklene.

De siste årene har internett fundert over effektene filtre kan ha på skjønnhetsstandarder. I 2017 førte denne debatten til at Getty Images, et fotografibyrå og bank, forbød bilder av modeller redigert i databasen sin, samt implementering av ny lovgivning i Frankrike som krever at motemagasiner erklærer de retusjerte bildene.

I Norge dreide debatten seg om det nordmenn kaller «kroppspress». Barne- og familiedepartementet forklarer: «Kroppspress er til stede på arbeidsplassen, i offentlige rom, hjemme og i ulike medier. Den er alltid tilstede, ofte umerkelig, og det er vanskelig å bekjempe den. «

You may also like