Home » Norge: «Ikke tisse mot Russland». Kantmerke

Norge: «Ikke tisse mot Russland». Kantmerke

by Russell Crowe

Meldingen dukket opp på et av de mest besøkte stedene av turister på den norske grensen og Russland, i området ved Grense Jakobselv by, utenfor polarsirkelen. Turister stopper ofte der for å ta et bilde.

Å urinere kan koste flere hundre euro

Grensekommissær Jens Høilund sa til The Barents Observer at han ikke visste hvem som var ansvarlig for å henge varslingen, men mente det kan være berettiget. Fordi skiltet var på det punktet hvor turister stopper ofte etter en lang reise og «kan bli fristet til å urinere» mot Russland.

Politiet innrømmet heller ikke kommunikasjonen. Tjenestene rapporterer ikke om noen rapporter, som kan forårsake en slik reaksjon. De understreker imidlertid at området er overvåket.

Resten av teksten under videoen.

Norsk lov, som har vært gjeldende siden 1950, definerer klart hvordan man skal oppføre seg i grenseområder. Et av punktene er: «Fornærmende oppførsel rettet mot et naboland eller dets myndigheter er forbudt. Brudd på denne loven kan straffes med bot eller en straff på inntil tre måneders fengsel.» Regelverket ved grensen håndheves strengt. Sist vinter en bot på 8.000. En kvinne mottok norske kroner (omtrent 3,6 tusen PLN) som krysset den russiske grensen med venstre arm.

Kommissæren sa at hvis noen blir tatt i urinering på den russiske grensen, er det opp til politiet å straffe Det kan være en bot fra 3000 NOK, det vil si nesten 1400 PLN.

Den norsk-russiske grensen har vært uendret i nesten 200 år. Det er også en av de fredeligste av Russlands grenser. Det er verdt å nevne at russerne aldri førte krig med Norge.

Źródło: The Moscow Times, thebarentsobserver.com

You may also like