Home » Norge: oppdagelse av de best bevarte skiene fra forhistorien

Norge: oppdagelse av de best bevarte skiene fra forhistorien

by Russell Crowe

LArbeidet til en arkeolog har liten likhet med det eventyrlige livet til Indiana Jones som graver ut ørkenen og andre østlige omgivelser. Det kan også bety snø, hansker og en stor jakke for å utforske en isbre i Norge, som historien forteller. Vest-Frankrike.

Etter å ha oppdaget en første 1300 år gammel ski i 2014, fant arkeologer den andre, enda bedre bevart, i Innlandet fylke. Si deres nettstedet, forklarer forskere fra Ice Secrets-programmet at sEpt år før hadde de funnet en første ski «komplett, selv på nivå med bindingen». Arkeologer sier at denne andre skien er «enda bedre bevart enn den første! Det er en utrolig oppdagelse», gleder de seg på Twitter.

LES OGSÅRussland: Putins svært VIP-hockeylag

Et funn midt i en storm

Denne oppdagelsen var ikke lett da de klimatiske forholdene var vanskelige for forskere som måtte møte en stor snøstorm. De måtte gå tilbake mens de ventet på en pause og håpet at snøen ikke hadde dekket skatten deres. Denne andre er 187 centimeter lang og 17 centimeter bred. Det gjenstår å se om eieren av disse skiene blir funnet snart.

LES OGSÅSkianlegg og bakker, mellom sløsing og oppfinnsomhet


Redaksjonen gir deg råd

You may also like