Home » Norge råder sine innbyggere til å unngå å reise til Sudan

Norge råder sine innbyggere til å unngå å reise til Sudan

by Russell Crowe

HAN Det norske utenriksdepartementet har rådet sine borgere til å unngå all reise til Sudan på grunn av den fiendtlige situasjonen i landet etter de siste hendelsene.

I en nylig uttalelse bemerket samme departement at situasjonen i Sudan nå er alvorlig og uforutsigbar, og legger til at det foregår sammenstøt i flere sudanesiske land og at utenrikstjenesten følger utviklingen nøye, melder SchengenVisaInfo.com .

Departementet oppfordret også alle norske statsborgere som allerede er i Sudan til å holde seg hjemme og holde seg i ro.

Siden 16. april har mange andre regjeringer oppdatert reiseråd for Sudan som svar på den pågående væpnede konflikten.

Som et resultat fortsetter den franske ambassaden i Sudan å råde sine innbyggere til å holde seg innendørs og borte fra vinduer og dører. Selve ambassaden vil være stengt inntil videre.

I tillegg oppfordrer den amerikanske ambassaden i Sudan alle amerikanske statsborgere til å forbli trygge i landet inntil videre.

Den samme avgjørelsen ble tatt av den britiske regjeringen, som frarådet sine innbyggere å reise til Sudan.

I oktober 2019 frarådet også det norske utenriksdepartementet alle reiser til Sudan på grunn av den usikre sikkerhetssituasjonen i landet.

Samme år erklærte den sudanesiske militærlederen unntakstilstand i landet og avskaffet samtidig Det suverene råd og overgangsregjeringen. I tillegg er statsminister Abdalla Hamdok og hans kone midlertidig varetektsfengslet.

Videre advarte norske myndigheter i januar i år alle norske statsborgere om å unngå å reise til de peruanske regionene Cuzco, Puno, Arequipa og Apurímac.

I en kommentar til denne avgjørelsen bemerket departementet at siden desember 2022 har hyppige og noen ganger voldelige demonstrasjoner funnet sted i visse regioner i Peru.

Etter de pågående protestene har det britiske utenrikskontoret besluttet å oppdatere sine reiseråd for personer som reiser til eller for tiden er i Peru. Den 4. januar i år begynte politiske protester i Sør-Peru og i Lima umiddelbart etter at den tidligere Peruanske presidenten Pedro Castillo ble styrtet.

I desember i fjor inkluderte Norge Etiopia i sine reiseanbefalinger, og advarte innbyggerne mot å reise til store deler av landet.

Spesielt landets utenriksdepartement understreket at reiserådene for Western Oromia også vil bli styrket.

rapporter denne annonsen

You may also like