Home » Norge støtter ofre for flom i Libya

Norge støtter ofre for flom i Libya

by Russell Crowe

Libya har blitt rammet av ødeleggende flom. Tusenvis av mennesker har omkommet og mange flere er savnet eller har mistet hjemmene sine. Norge bevilger 25 millioner norske kroner til overlevelseshjelp nordøst i landet. Midler vil bli kanalisert gjennom FN, Den internasjonale Røde Kors- og Røde Halvmånebevegelsen og norske humanitære partnere i Libya, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.

Søndag 10. september slo stormen Daniel inn i det nordøstlige Libya. Sterk vind og styrtregn forårsaket betydelige flom. Sammenbruddet av to demninger forårsaket oversvømmelser som krevde mange menneskeliv og etterlot enorme skader i kjølvannet.

Norges finansiering vil bli gitt gjennom Flyktninghjelpen, Den internasjonale Røde Kors og Røde Halvmånebevegelsen og EU, som alle jobber under ekstremt vanskelige forhold for å redde liv og hjelpe overlevende, gi dem mat, medisiner og husly. sa fru Tvinnereim.

Norges midler kommer i tillegg til støtte til nødhjelpsarbeid som allerede er i gang i FN-regi. Norge bevilger 450 millioner kroner årlig til FNs sentrale beredskapsfond (CERF). Disse midlene brukes til responsen på flommene i Libya.

Katastrofens omfang og mangelen på nøyaktig og pålitelig informasjon om flomrammede områder utgjør betydelige utfordringer for hjelpeoperasjoner. Begrenset tilgang og den komplekse politiske og sikkerhetsmessige situasjonen i Libya gjør det vanskeligere å levere og koordinere effektiv humanitær bistand. FNs bosatt og humanitær koordinator i Libya har etablert et beredskapsteam for å støtte lokale myndigheter og partnere.

Klar til å gi ytterligere hjelp

Norge er klar til å yte ytterligere humanitær bistand. Den norske ambassaden i Kairo følger situasjonen nøye og er i kontakt med våre partnere for å sikre at vi har best mulig oversikt over situasjonen i de berørte områdene, sier Tvinnereim.

Norsk støtte til Marokko

Marokko ble også rammet av en stor naturkatastrofe forrige uke. Norge har gitt ut 10 millioner kroner for å støtte innsatsen til Røde Kors og Røde Halvmåneforeninger (IFRC) for å gi mat, medisiner og husly til jordskjelvofre.

You may also like