Home » Skjønnhetsritual, mediaritual | trykk

Skjønnhetsritual, mediaritual | trykk

by Ashley Olsen

I livet er det gode vaner som bør tas i bruk så snart som mulig. Derfor har jeg alltid respektert rådene fra kvinnene rundt meg om å ta vare på huden min. Gå aldri til sengs uten å fjerne sminken. Fukter epidermis godt hver dag. Beskytt deg mot solen. Grunnleggende tips for å utsette rynker og unngå flekker.
Jeg har også mitt informasjonsritual. Det var da jeg var i tjueårene jeg virkelig begynte å lese avisene som var papir på den tiden. Jeg pleide å synes det var en for seriøs hobby for voksne. Men da jeg var tenåring, surfet jeg Montreal Journal, som min far kjøpte hver dag til Sportsseksjonen og la på bordet om morgenen når jeg våknet lenge etter ham. Hjemme likte vi ikke papirformatet. trykkat noen leser som om andre var i stand til å brette et ruteark uten å si stygge ord, og ingen har noen gang snakket om Plikt.

Svigerforeldrene mine abonnerte på alle Montreal-avisene da jeg møtte sønnen deres for 25 år siden, delvis fordi min svigermor var en kryssord-fanatiker. Siden jeg var veldig ofte hjemme hos ham, utviklet jeg en smak for den sterke kaffen i huset og lyden av avisene som budbringerne kastet på døra ved daggry. Å lese avisene om morgenen har merkelig nok blitt en fornøyelse, til tross for alle de dårlige nyhetene. Fordi om natten, når jeg spiste middag med min venn og deres foreldre, dette førte til våre beste diskusjoner.

Jeg er så lei av argumentasjonene våre over nyhetene.

Som alle andre migrerte jeg til digitalt, men mitt informative ritual forblir i hovedsak det samme: Jeg begynner dagene mine med å lese hovedavisene fra Quebec, litt fra USA og Europa, mens jeg stiller inn på radioen med Paul Arcand eller Patrick Masbourian, avhengig av mitt humør, fordi jeg ofte foretrekker å gå inn i virkeligheten om morgenen ved å lese avisen stille. Jeg ble født i forrige århundre, og til og med i det siste årtusenet.

Etter jobb, min venn og jeg forbereder middag mens jeg hører på Patrick Lagacé eller følger med på podcaster og programmer, og jeg legger meg ikke uten å se på nyhetene. I helgene leser jeg mine favorittmånedsmagasiner og det nye nyhetsbrevet. Dèyè Mòn Enfo fra min venn, journalisten Étienne Côté-Paluck, som informerer meg om hva som skjer, bra eller dårlig, på Haiti. Dette kollektivet av haitiske journalister er et initiativ som jeg virkelig ønsker å oppmuntre, fordi det er utmerket, utenom det vanlige, det er derfor jeg betalte det forespurte bidraget på 60 dollar for ett år, fordi jeg vil at denne visjonen på bakken skal eksistere .

Gjennom alt dette mottar jeg artikler gjennom sosiale nettverk, spesielt når de er virale eller retransmittert av brukere jeg liker å følge og som er gode påvirkere, og introduserer meg for nye kilder. Men siden det er en bunnløs avgrunn, akkompagnert av et rot av feilinformasjon og uimotståelig tull, gjør jeg mitt beste for å kontrollere tiden jeg bruker der. Jeg har bare ett liv å leve.

Det er ikke moteriktig, men det er informert.

Jobben min er å holde meg orientert, men jeg tror jeg ville hatt samme rutine hvis jeg var blomsterhandler. Jeg elsket det før jeg ble journalist, jeg hadde den nysgjerrigheten for offentlig diskusjon og ønsket om å forstå hva som skjedde i denne verden. Ikke å være moteriktig, men å vite det, som de sier. Jeg tror også at de fleste av leserne som skriver til meg har lignende vaner, rett og slett på grunn av kvaliteten på e-postene deres.

Jeg bruker sosiale medier hovedsakelig for å holde kontakten med de rundt meg og mitt profesjonelle nettverk – også for å spionere på artister som kommer med kunngjøringer eller skandaler – men jeg unngår å lese kommentarene under artiklene, som alltid er et bråk. Over tid utvikler alle sin egen digitale hygiene.

Alt dette for å si at Metas blokkering av nyheter i Canada, som svar på Bill C-18, ikke påvirker nyhetsritualet mitt mye, selv om jeg ikke lenger kan dele tekstene mine. Jeg har alltid vært ganske dårlig på selvpromotering uansett.

Dette er fordi jeg egentlig ikke liker å gå dit i varmen uten å vite hvor nyhetene kommer fra. Jeg trenger et miljø, flere miljøer faktisk, om ikke et økosystem. Jeg vil se hva et medieutsalg legger på forsiden, dets redaksjonelle valg, hvordan det dekker ulike aspekter av samfunnet utenfor nyhetene, hvordan det organiserer kaos – eller noen ganger skaper det. For å kritisere aviser er en del av gleden ved å lese dem. Det er journalister og spaltister hvis tekster jeg ikke vil gå glipp av, som er sitater. Jeg liker ideen om et team som jobber sammen for å skape dette miljøet. Og den eksisterer fortsatt, selv om medier stenger over hele Nord-Amerika. Hovedsakelig i utkanten av store sentre, noe som er en tragedie, fordi det utdyper splittelser, og for lenge.

Men vi er ikke i Nord-Korea ennå, en analogi som paranoide mennesker liker å bruke når de ikke liker innhold som motsier deres verdensbilde, da inntil nylig nesten alle typer innhold var tilgjengelig.

Det er alltid mulig å få informasjon fra media og så vidt jeg vet opprettholdes pressefriheten.

Han hadde imidlertid store forbehold mot Metas boikottbevegelse til støtte for media 15. september. Selv jeg kunne ikke gjøre det fordi jeg måtte organisere en bursdagsfest og kontakte noen for en artikkel. Mange organisasjoner og bedrifter har kun sosiale nettverk for å nå publikum, vi kan ikke be dem om å klare seg uten dem.

Grunnen til at det er så vanskelig å forlate disse plattformene, selv for en enkelt dag, er at de har blitt dagbøkene i våre personlige liv. Jeg tror favorittfunksjonen min på Facebook er «minne», som minner meg om hva jeg gjorde for fem eller ti år siden: Jeg har vært på Facebook siden 2009, og jeg begynner å samle mange filer. Facebook er også en katalog, rubrikkannonser, kontakt med slektninger fra hele verden, varsler om gode show i byen vår, grupper hvor du kan finne din tapte katt. Facebook har mange egg i sin ene kurv, som Meta beskytter ved å kjøpe opp alle konkurrentene. Dette er fordelen, men også faren, og alle innholdsprodusenter bør være klar over det.

Faktisk burde alle være klar over dette, for det er fra livene våre, som vi ga dem på et sølvfat, at de laget målrettet reklame og at de er i ferd med å utvikle kunstig intelligens uten at noen noen gang har gitt dem det. . informert samtykke til dette.

I motsetning til hva vi har hørt mye, er vi ikke produktene til disse plattformene: vi er hovedressursen. Slik sett er denne beslutningen fra Norge om å forby invasiv reklame rettet mot brukere uten deres samtykke mer enn interessant og har til og med blitt ønsket velkommen av Amnesty International.1.

Jeg tror flere som får informasjonen sin primært på Meta-nettverk vil kjede seg av denne blokkeringen, kanskje til og med de som hater «kjøtt», fordi vi lurer på hvordan de skal klare å dele informasjonen de hater i denne sammenhengen. For det onde er det bra, dette brå og tvungne stoppet gir oss et pusterom fra trollene som kanskje vil sluke hverandre, i ufrivillig fravær av deres beste fiender. Men min egen mor begynner å synes Facebook er kjedelig fordi hun bare ser bilder av hunden min, som hun elsker.

Tyngden av tid

Selv spesialister på disse temaene vet egentlig ikke hvor konfrontasjonen mellom de digitale gigantene og den kanadiske regjeringen vil ta oss. Det er imidlertid sikkert at opplevelsen til Meta-brukere vil bli dårlig, som Jean-Hugues Roy, professor ved UQAM School of Media, har påpekt i flere intervjuer. Vi ser hva som skjer under skogbrannene, jordskjelvet i Marokko eller de katastrofale flommene i Libya, blokkeringen av nyhetene. Men spør du meg, så startet denne utarmingen for noen år siden. Vi glemmer noe i alt dette: De første sosiale nettverkene har også blitt eldre. Facebook og X er snart 20 år gamle. I mangel av lovgivning har de fått enorm makt og regjeringer bruker lang tid på å regulere dem, men de er heller ikke immune mot en krise. For i Europa, og snart i USA, ønsker vi endelig å stramme skruen.

Sosiale nettverk vil aldri forsvinne, de er en intim del av livene våre, vi kan ikke lenger klare oss uten dem, jeg tror til og med at de vil være avgjørende for de globale utfordringene som venter oss, men ingenting tvinger oss til å besøke dem spesielt, disse miljøer er ikke uunngåelige.

I sannhet har de yngste lenge migrert til andre applikasjoner, mens stjerner og journalister i økende grad flykter fra X, som etter min mening ikke lenger er en agora, men et sirkus hvor vi observerer brukere som danner gjenger for å nå mål. Jeg unngikk dette nettverket lenge før Elon Musk kjøpte det, fordi vold er i dets DNA. Selv Donald Trump, utestengt av Twitter og benådet av Musk, vil ikke komme tilbake etter å ha opprettet sitt eget sosiale nettverk.

Dessuten minner den absurde kampen som skulle finne sted mellom Musk og Zuckerberg meg om den berømte rivaliseringen mellom Bill Gates og Steve Jobs i forrige århundre, bare mer idiotisk. Jeg vet ikke hva som til slutt vil roe disse gutta som har verden i sine hender, men det er på tide at verden reagerer, og ikke bare med sinne på plattformene deres, men med lover og skatter.

Etter 20 år har vi utviklet vaner, om ikke avhengighet, og mange mennesker er modne for endringer eller nye plattformer, som f.eks. trykk Jeg hadde en digital makeover for 10 år siden, og da jeg introduserte retinol nattkrem i skjønnhetsrutinen min.

Men mer enn noen gang trenger jeg å opprettholde ritualene mine.

You may also like