Home » Norge utfolder menneskerettighetsbanner

Norge utfolder menneskerettighetsbanner

by Russell Crowe

LE SCAN SPORT – Før kampen mot Nederland publiserte det skandinaviske laget en melding om støtte til migrantarbeidere på VM-arenaene i Qatar.

Fem måneder etter å ha fordømt vilkårene til arbeidsinnvandrere på byggeplassene for verdensmesterskapet i 2022 i Qatar, har det norske laget fornærmet seg på nytt. Før VM-kvalifiseringskampen mot Nederland (1-1), viste de skandinaviske spillerne et banner som ba om respekt for menneskerettighetene til migrantarbeidere. «Fair play for arbeidsinnvandrere. Menneskerettigheter på og utenfor banen»Kan vi lese på denne plakaten hva spillerne har?

Legg merke til at Qatar ikke vil fremstå som en endroit sur cette banderole mer landet gazier er vel muligheten for cette protest som også ser et rimelig press sur la Fifa i tråd med at celle-ci krav fra pays organisateur le respect des droits des travailleurs dans Det landet. The Guardian hadde tidlig i 2021 hevdet at 6500 arbeidere hadde blitt drept på stedet siden 2010 og tilskrivelsen av verdensmesterskapet. En figur avvist av Qatar siden den gang.

Følgere viser også et banner

Disse avsløringene hadde fått flere norske klubber til å vurdere å boikotte konkurransen, oppmuntret av supportere som hadde mobilisert på sosiale medier for å fordømme arbeidsforholdene i Qatar. Onsdag kveld støttet også en del av publikum spillerne på banen med utfoldelsen av et annet banner: «Menneskerettigheter for arbeidsinnvandrere.»

Fanen til de norske fansen. Fredrik Varfjell / REUTERS

Boikottspørsmålet var seriøst utredet av Norges Fotballforbund, som innkalte til en ekstraordinær forsamling om temaet i juni i fjor. Det har til og med vært en avstemning. 368 norske fotballrepresentanter avviste ideen om boikott og 121 stemte for.


SE OGSÅ – På slutten av G7 ber Joe Biden Kina om å «handle mer ansvarlig» når det gjelder menneskerettigheter

You may also like