Home » Norge vil patruljere sine olje- og gassrigger ved hjelp av sine allierte, sier statsministeren

Norge vil patruljere sine olje- og gassrigger ved hjelp av sine allierte, sier statsministeren

by Russell Crowe

OSLO, 30. september (Reuters) – Norge vil motta hjelp fra Storbritannia, Tyskland og Frankrike til å patruljere havet rundt sine olje- og gassplattformer midt påstått sabotasje forårsaket av lekkasje av Nord Stream-rørledninger tidligere denne uken, sa den norske statsministeren fredag.

Russlands Nord Stream 1- og Nord Stream 2-rørledninger brast denne uken, og drenerer gass ut i Østersjøen utenfor kysten av Danmark og Sverige. Seismologer har registrert eksplosjoner i området.

Den europeiske union sa at de mistenkte at sabotasje lå bak skaden, mens Russlands president Vladimir Putin fredag ​​anklaget USA og deres allierte for å sprenge rørledningene. Washington sa at det var for tidlig å bekrefte sabotasje og avviste rykter om at han var ansvarlig. Mer informasjon

Norge, Europas største gassleverandør og oljeeksportør, har mer enn 90 oljefelt, hvorav de fleste er koblet til et nettverk av gassrørledninger som strekker seg rundt 9000 km (5590 miles).

siste oppdateringer

Se andre 2 artikler

Norge setter inn marine, kystvakt og luftvåpen for å forbedre olje- og gasssikkerheten.

– Vi er i dialog med våre allierte om en større tilstedeværelse i norsk (offshore) sektor og vi har sagt ja til bidrag fra Tyskland, Frankrike og Storbritannia, sa statsminister Jonas Gahr Stoere under en pressekonferanse.

«Det er naturlig at våre allierte seiler sammen med skipene våre,» la han til.

Stoere spesifiserte ikke hvor mye bistand Norge, et NATO-medlemsland med bare 5,4 millioner mennesker, vil motta.

Han gjentok at landet ikke hadde noen indikasjoner på direkte trusler mot Norge eller norsk infrastruktur, men sa at det likevel var forsvarlig å styrke sikkerheten.

«I denne situasjonen er det fornuftig å ha allierte,» sa Stoere.

Lørdag besøker den norske statsministeren Sleipner-feltet i Nordsjøen, en stor gasskilde som transporteres i rør til Europa.

«Jeg vil motta en orientering og møte ansatte på plattformen. De er mange og viktige, sa Stoere.

Rapportering av Victoria Klesty; redigert av Terje Solsvik og Raissa Kasolowsky

Våre standarder: Thomson Reuters Trust Principles.

You may also like