Home » En skiløper utløser og overvinner et snøskred i den norske fjellheimen

En skiløper utløser og overvinner et snøskred i den norske fjellheimen

by Ashley Olsen

Den svenske skiløperen Jacob Wester klarte å holde seg oppreist og unnslippe denne serien med myke skred han forårsaket mens han krysset en linje på Sunnmøre, Norge. Han beskriver feilene han gjorde i et nylig Instagram-innlegg og håper folk kan lære av den feilaktige beslutningsprosessen hans.

Da vi kom inn i dette området en vindfull søndag morgen, visste vi alle at ting kom til å bli varmt, og likevel løp vi i stedet for å rygge. Hvorfor, vil du fortelle meg det? Av to grunner er den ene at det lette, vedvarende snødekket i fuglevarselet (som du alltid bør lese før du går til felt), ikke virket veldig aktivt på de ganske bratte sidene vi var interessert i, og at store jordskred de virket usannsynlige. På den annen side, den lille nysnøen vi hadde fått i løpet av natten var egentlig bare et problem hvis vi plutselig bestemte oss for å gå veldig sakte på ski, fordi det tynne topplaget med veldig kald, lett snø egentlig ikke ville feste seg til noe. bratt, noe vi la merke til under stigningen. Jada, små myke plater som de i videoen kan bringe en skiløper ut av balanse og skli, men selv om det skjedde (vi liker alle å gå veldig fort på ski), var vi alle veldig undereksponert, og selv om disse miniskredene ser spektakulære nok ut. , ville de ikke legge nok snø til å begrave en person, men ville i stedet la dem skli på baksiden noen hundre meter, noe som er pinlig.

Der har du det, det er ansvarsfraskrivelsen. Det vil ikke være nok for noen av dere, men jeg håper klippet vil underholde noen.

Det sier seg selv at lange linjer i Sunnmøreområdet bør unngås på dette tidspunktet der et fall eller utglidning kan skade eller drepe. Denne nysnøen trenger tid og sannsynligvis kjøligere temperaturer for å stabilisere seg ordentlig. I mellomtiden kan du sole deg, det er nå eller aldri!

You may also like