Home » Norge vinner i Gibraltar: Haaland scorer ikke, Svensson gjør | Utenlandsk fotball

by Russell Crowe

Den andre gruppe G-kampen, mellom Latvia og Montenegro, endte på 1-2. Latvia tok ledelsen i det 40. minutt gjennom Janis Ikaunieks, men minuttet senere utlignet AS Monaco-spissen Stevan Jovetic. Jovetic scoret også vinnermålet for Montenegro i minuttet 83. Den oransje troppen møter Latvia lørdag kveld (18.00) foran 5000 tilskuere på Johan Cruijff Arena. Førstkommende tirsdag kommer landslagstrener Frank de Boer på besøk til Gibraltar.

Norge hadde nok av sjanser i første omgang, men kort tid før pausesignalet scoret de kun mot nummer 195 på FIFAs verdensranking. Norge (44. på FIFA-rankingen) deltok sist i de siste turneringene i VM 1998 og EM 2000, men med talentfulle spillere som Erling Haaland, Martin Ødegaard og Alexander Sørloth, laget til landstrener Staale Solbakken (som en spiller til stede ved verdensmesterskapet i 1998 og EM i 2000) kvalifiserer seg endelig til en stor turnering. Norge kvalifiserte seg allerede til sluttspillet for å delta i EM neste sommer, men tapte for Serbia.

Etter tjue forsøk scoret Norge til slutt i det 43. minutt med en heading fra Alexander Sørloth, spiss for den tyske klubben RB Leipzig. To minutter senere satte Racing Genk-midtbanespiller Kristian Thorstvedt inn 0-2 for Norge. I det 57. minutt sørget AZ for høyreback Jonas Svensson til 0-3. Han gjorde det med et skudd etter at en ball falt i et hjørne fra hans AZ-lagkamerat Fredrik Midtsjø, som ble erstattet av Tokmac Chol Nguen i det 62. Erling Haaland ble også trukket tilbake i det 62. minutt og erstattet av Everton-spissen Joshua King.

Haaland hadde flere anledninger i Gibraltar, men klarte ikke å score. Borussia Dortmunds sensasjon (20 mål på 14 Champions League-kamper) står på seks mål etter ni landskamper. Norge er i gruppen med de oransje i VM-kvalifiseringen. Landstrener Frank de Boers lag skal spille bortekamp i Norge 1. september. Kampen er berammet til 16. november i Nederland.