Home » Grindr ble bøtelagt på 100 millioner kroner i Norge

Grindr ble bøtelagt på 100 millioner kroner i Norge

by Russell Crowe

Datingappen, som er en slags Tinder for LHBT-personer, ble straffet i Norge. Dette er den høyeste straffen som så langt er idømt av det lokale databeskyttelseskontoret.

Tinder er en av de mest populære appene i verden, det er ikke rart at den har en konkurrent som fokuserer på seksuelle minoriteter i datingnisjen. Dette er akkurat alternativet. Grindr. I 2020 satte nordmennene i gang en undersøkelse for å undersøke om appens brukerdata var trygge. Forbrukerorganisasjonen hevdet at det ikke var det i det hele tatt. Resultatene viste seg å være mildt sagt … langt fra det folk ønsket. Det viste seg at Grindr utvekslet data bak ryggen på brukerne. Dette inkluderer ikke bare det faktum at noen har en Grindr-konto, men hovedsakelig profilinformasjon og posisjonshistorikk. Alt dette uten spesifikke samtykker.

Norge mente at en generell og vag personvernpolicy alene ikke ville være tilstrekkelig. De norske offiserene kunne ikke se bort fra dette og tildelte ham den høyeste straffen i deres historie. Har vokst seg rundt 100 millioner kroner, det vil si nesten PLN 44 millioner. Grindr har i dag 13,7 millioner aktive brukere. Fullmaktsrepresentantene har frist til 15. februar med å prøve å anke.

Se: Datingappen Grindr i hendene på kineserne utgjør en trussel mot statens sikkerhet. Dette sier amerikanske myndigheter
Se: Bruker du Tinder? Du kan legge til gebyret på din Orange-regning

Tekstkilde: datatilsynet.no

You may also like