Home » Norge vinner Östersund herrestafetten og lillegloben, Frankrike nummer to

Norge vinner Östersund herrestafetten og lillegloben, Frankrike nummer to

by Edvard Munch

For sesongens siste herrestafetten ble franskmennene nummer to i Östersund (Sverige). Ny seier for Norge som tar spesialitetens lille ballong.

De er urørlige i verdenscupen. Franskmennene klarte å slå dem i verdenscupen, de var nærme denne lørdagen, men når det er nødvendig, akselererer nordmennene med skiene eller får det perfekte skuddet. Dermed tok de blå seg til rette for andreplassen i Östersund (Sverige) i sesongens siste strekning.

les også: Klassifiseringen av herrestafetten

Den første fanebæreren, den unge Oscar Lombardot (22 år) visste hvordan han skulle holde Frankrike i kontakt med en gitt gruppe, der hullene forble smale. Så lot Antonin Guigonnat, den mest komfortable på ski, men med problemer med å skyte fra føttene, Éric Perrot komme tilbake til forkant av løpet. Da den siste franske fanebæreren, Fabien Claude, startet, var Blues bare 14 sekunder bak Norge, Sveits og Sverige.

Franskmannen, perfekt i det liggende skuddet, lot seg så tro på en bragd, og fant seg selv i kampen med Vetle Sjastad Christiansen om seieren. Men utmerket fotarbeid fra nordmannen og feil fra Claude sikret andreplassen til Les Bleus. En god prestasjon for å avslutte stafettsesongen, før den massive starten på søndag.

les også: Alle skiskytingsnyheter

You may also like