Home » Norges håndballkvinner har fått sanksjoner for å spille i shorts i stedet for bikini

Norges håndballkvinner har fått sanksjoner for å spille i shorts i stedet for bikini

by Russell Crowe

06.00, 22. juli 2021, endret kl. 15.14, 27. juli 2021

En straff for ikke å bruke bikini, noe som vekker et ramaskrik. Tirsdag ga europeiske idrettsmyndigheter det norske strandhåndballlaget en bot på 1500 euro, eller 150 euro per spiller. Grunnen? Under en kamp som ble spilt på søndag i Bulgaria innenfor rammen av EM i strandhåndball, foretrakk de norske spillerne å velge shorts, som sine mannlige kolleger, i stedet for bikini som kreves av det internasjonale håndballforbundet (IHF). ). Faktisk spesifiserer den offisielle teksten at «spillere må bruke bikinibukser (…) stramme og hakk.»

Selv størrelsen er pålagt: sidene på bikinitrusen må være maksimalt fire tommer brede. Norge hadde allerede før starten av idrettskonkurransen kontaktet det europeiske forbundet for å be om dispensasjon og kunne konkurrere i shorts, men uten hell. Derfor hadde det skandinaviske laget fulgt reglene gjennom hele mesterskapet, men hadde bestemt seg for å spille sin siste kamp i shorts, og dermed utsatt seg selv for risikoen for bot. I en annen kamp, ​​mot Ungarn, hadde nordmennene allerede prøvd å ha på seg sykkelshorts, stoppet over kneet, men av frykt for diskvalifikasjon hadde de endelig endret seg.

Et rop i Norge og i nettverkene

I Norge er sporten, media og politiske verdener svært opprørte over denne sanksjonen. Abid Raja, den norske kulturministeren med ansvar for idrettsspørsmål, skilte seg spesielt ut på sosiale medier, og kalte avgjørelsen «helt latterlig». «Hvilke holdningsendringer er nødvendig i verden av macho og konservativ internasjonal idrett,» sa han. På spørsmål om emnet er den europeiske føderasjonen «forpliktet til å fremme denne saken i interessen til sine medlemsforbund», mens de spesifiserer at en regelendring bare kan finne sted på nivå med internasjonale institusjoner, det vil si «IHF.

På sosiale medier har mange nettbrukere delt et bilde av det norske herre- og damelaget i beachhåndball, for å illustrere hykleriet rundt klesforskjellene.

Også andre land har støttet gesten til nordmennene, som den franske treneren for det franske strandhåndballdamelaget, Valérie Nicolas. Sistnevnte var vitne til ubehaget til utøverne ved dette pålagte antrekket, og stolte på at de til og med hadde «mistet spillere» på grunn av bikinien.

Et antrekk som har vært gjenstand for debatt i lang tid

Bruk eller ikke av bikini av idrettsutøvere har vært et vanlig debatttema de siste årene. Ansett som ubehagelig, spesielt under menstruasjon, og overdreven seksualisering av idrettsutøvere, ble den forlatt, for eksempel i 2012 i sandvolleyball. Forskriften tillater nå bruk av tights, shorts og kort- eller langermede skjorter.

Tvert i mot, nylig oppsto det en kontrovers rundt en turnering i Qatar, der det i utgangspunktet var forbudt å bruke bikini. Til slutt, etter flere boikottkunngjøringer, indikerte Qatar Volleyball Association (QVA) at ingen restriksjoner var lagt på lagene, og oppmuntret dem til å bruke lange bukser i stedet for bikinibukser, «av respekt for kulturen og tradisjonene i vertslandet». .

You may also like