Home » Norges mest populære turstier: Topp 10

Norges mest populære turstier: Topp 10

by Russell Crowe

Nesten alle som har besøkt Norge minst én gang ser tunge ryggsekker bli dratt inn i skog og fjellområder. Over 100 turplasser har kjempet om tittelen beste tursti i år, men NRK meldte mandag ikke at Madonnastuen i Buskerud fylke fikk mest sympati fra publikum.

Ruten fikk 7.709 stemmer fra 32.000 velgere, utenom Malvikstien-ruten som ligger på andreplass i Malvik, Trøndelage, mens Dronningruta-ruten i Nordland ble nummer tre.

– Vinnerruten fortjener navnet sitt fordi folk har mulighet til å se ikke bare fjellet, men også kulturen, sier Lise-Berith Lian, Buskerud fylkes naturturistrådgiver.

«Det er litt norsk at det er en skulptur på toppen av bakken, men ruten for vandringen er ikke en status, så alle kan komme seg dit, og se ikke bare fjellene, men også den kunstneriske arven og kulturen.» hun sier.

En skulptur av Madonna med en baby på toppen av Bjønneskortenatten, 1020 meter over havet, ble reist her i 2009, og byggingen av stien til Madonna startet i 2016 og er fortsatt under bygging. Den lange turen til skulpturen er ikke særlig lang, det er en rute på 3 kilometer som de fleste tilbakelegger på en time.

Malvikstien Trøndelage ligger på andreplass med 6.645 stemmer. Det er en 2,5 kilometer lang vei som går langs den gamle jernbanelinjen mellom Hommelvik brygge og Muruvik. Langs stien kan du finne flere fiskeplasser, samt steder å sitte og beundre utsikten. Stien ender ved Muruvike, et herlig sted å slappe av.

Tredjeplass er Dronningrutaløypa i Vesterålen, for de som liker utfordringer. Turstien går i opptil 15 kilometer. Betydningen av løypenes navn, «Dronningens sti», ble brukt av dronning Sonja i 1994. Ved Nyksund ligger et gammelt forlatt fiskevær som ikke ble reddet av turismen på lenge.

Liste over de 10 mest populære turstiene:

1. Madonnastien, Eggedal, Buskerud: 7.709 balsai
2. Malvikstien, Malvik, Trøndelag: 6.645 balsai
3. Dronningruta, Nordland: 2.338 balsai
4. Kyststien, Vestfold: 1.343 balsai
5. Trivselsskogen, Sogn og Fjordane: 800 balsų
6. Forså-Stortinden, Drangen i Troms: 681 balsai
7. Svartstien, Namsos, Trøndelag: 570 balsų
8. Svinvikrunden, Todalen, Møre og Romsdal: 555 balsai
9. Ofta-Torstein, Oftedalen, Sogn og Fjordane: 486 balsai
10. Skålatårnet, Sogn og Fjordane: 447 balsai

Likte du det? Bruk et sekund på å støtte EglėT på Patreon!

Norges mest populære turstier: Topp 10

sfgdfg

You may also like