Home » Norsk politi løslater Wagners eks-kommandør

Norsk politi løslater Wagners eks-kommandør

by Ashley Olsen

OSLO, 25. januar (Reuters) – Norsk politi sa onsdag at de ikke ville søke å internere en tidligere sjef for den russiske Wagner-leiesoldatgruppen som nylig flyktet til Norge, men i stedet beordret ham til å holde seg på et hemmelig sted av sikkerhetsgrunner.

Andrei Medvedev flyktet fra Russland via Norge 13. januar. Han sa at han fryktet for livet sitt etter å ha vært vitne til det han kalte drapene og mishandlingen av russiske fanger brakt til frontlinjene i Ukraina for å kjempe for Wagner.

Mandag opplyste politiet at han ble pågrepet av immigrasjonspolitiet og holdt på Trandum immigrasjonsfengsel i utkanten av Oslo på grunn av en «uenighet» om tiltak iverksatt for å ivareta hans sikkerhet.

Trandum er stedet avviste asylsøkere blir holdt før de blir utvist. Politiet har avvist forslag om at Medvedev kan bli utvist til Russland.

«Politiets immigrasjonsenhet løslater Medvedev fra… Trandum med ordre om å være på et spesifisert oppholdssted,» sa politiet i en e-postmelding til Reuters.

siste oppdateringer

Se andre 2 artikler

Politiet hadde frist til onsdag på seg til å avgjøre om det skulle søkes om en rettskjennelse for å forplikte ham.

Medvedevs norske advokat, Brynjulf ​​Risnes, var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar.

Mandag sa Risnes at Medvedev hadde blitt varetektsfengslet på grunn av en «uenighet» om tiltak som ble tatt for å garantere hans sikkerhet, og sa at det var «null sjanse» for at han ville bli deportert til Russland.

Rapportering av Gwladys Fouche i Oslo; Redigert av Alex Richardson

Våre standarder: Thomson Reuters Trust Principles.

Gwladys Fouche

Thomson Reuters

Han fører tilsyn med nyhetsdekning i Norge for Reuters og liker å fly til Svalbard i Arktis, oljerigger i Nordsjøen og gjette hvem som vinner Nobels fredspris. Hun er født i Frankrike og har jobbet for Reuters siden 2010, og har jobbet for blant annet The Guardian, Agence France-Presse og Al Jazeera English, og snakker fire språk.

You may also like