Home » Norsk produsent med LED på vei til lokal produksjon gjennom hele året.

Norsk produsent med LED på vei til lokal produksjon gjennom hele året.

by Russell Crowe

Ved å ta i bruk ny LED-belysning kan Norges største drivhus dyrke enda flere tomater og paprika gjennom året. Produsent Miljøgartneriet investerte i Signify LED-lamper og tar de første stegene mot helårsdyrking. Og på vei mot et mindre økologisk fotavtrykk, fordi agurker i Norge ikke lenger trenger å komme fra Sør-Europa.

Signify leverte Phillips Horti LED-lamper til det 7 hektar store drivhuset på Naerbø i Rogaland. Med LED-belysning får Miljøgartneriet gode vekstforhold. Dyrkeren kan til enhver tid gi plantene passende lysspekter og lysintensitet. Signify har gjort mye forskning på dette allerede, og produsenten kan nå bruke det.

Til og med eksponeringen
– Mange supermarkedskjeder ønsker å tilby sine kunder fersk og smakfull frukt og grønnsaker med et betydelig lavere CO2-avtrykk enn søreuropeiske frukt og grønnsaker. Dette er noe vi kan tilby året rundt, takket være vårt samarbeid med Signify, sier Kåre. Wiig fra Miljøgartneriet. Han fortsetter: «Vi valgte Signify fordi de kan mye mer enn bare å gi LED-belysning. Vi jobber godt og tett med planteekspertene dine for å få mest mulig ut av lysløsningen din, slik at grønnsakene får optimale vekstforhold. Dette betyr hvem kan enkelt justere produksjonen ettersom vi forbedrer oss når det gjelder dyrking av grønnsaker, og om nødvendig kan Signify også tilby andre eksperter.»

Miljøgartneriet har installert den kompakte Phillips GreenPower LED overlys i kombinasjon med GrowWise kontrollsystem. Dette gjør at lampene kan dimmes, slik at de kan gi jevn belysning gjennom hele dagen og gjennom hele produksjonssyklusen. Om nødvendig kan de slå av lampene: for eksempel for å spare energi eller hvis det er nok naturlig lys.

Starten er unnagjort
Miljøgartneriet starter med 1 hektar tomater og 0,4 hektar paprika, men planlegger å utvide dette etter hvert. Grønnsakene skal høstes våren 2021. Norske tomater og paprika sendes til butikker i hele Norge.

Selv om Signify har vært aktive med LED hagebruksbelysning siden 2012, er det mange dyrkere som ennå ikke er klare for den nyeste teknologien for drivhusbelysning. Henrik Nørgaard, som er driftsleder for hagebruk hos Signify i Skandinavia, håper at dette samarbeidet med Miljøgartneriet, som er en av de største aktørene i markedet, vil inspirere andre dyrkere til å installere Signify LED-belysning og starte produksjon. Å øke.

«Vi er veldig stolte over at Miljøgartneriet ser vekstpotensialet med belysningen vår. Våre belysningsløsninger kan sees på som hjørnesteinen i produksjonen. Vi starter med: hva dyrkes, hva er de fysiske forutsetningene til drivhuset og hva er målet? av produksjon?» På dette grunnlaget, sammen med produsenten, skaper vi en optimal kombinasjon av mikromol, spektrum og timing. Med disse løsningene kan vi unngå bruk av for mye vann og elektrisitet og unngå miljøbelastningen fra transport fra Sør-Europa. I stedet kan vi nå nyte ferske, lokalproduserte grønnsaker i Skandinavia hele året.»

Vfor mer informasjon:

You may also like