Home » Norsk statsminister gjennom støvet: Politiet etterforsker kronfesten

Norsk statsminister gjennom støvet: Politiet etterforsker kronfesten

by Russell Crowe

Solberg dro med familien til et alpinanlegg rundt 150 kilometer nord for Oslo. Hun tok et bilde av seg selv og mannen sin på skianlegget og la det ut på Instagram.

Nå har det blitt klart at han gjorde flere feil i løpet av ferien. Solberg gikk for å spise på en restaurant med mer enn ti personer, et døgn senere spiste han sushi hjemme med 13 personer. Begge bryter med kronens restriksjoner, fordi han heller ikke får møte med så mange mennesker i Norge.

«Jeg skulle ha visst bedre»

Derfor gikk Solberg gjennom støvet på norsk fjernsyn i går kveld. «For en som snakker med det norske folk hver dag om tiltakene, burde de ha kjent reglene bedre. Jeg var ikke klar over at en familiegjenforening også kunne sees på som en gruppebegivenhet.»

Den indikerte også at den var villig til å betale bot om nødvendig. Foreløpig er det ikke kommet til det ennå: Politiet etterforsker Solbergs ferie og det er foreløpig ikke klart om det vil bli satt i verk ytterligere tiltak mot statsministeren.

Norge, et land med 5,5 millioner mennesker, har i dag 44 alvorlig syke koronapasienter. Fordi antallet infeksjoner øker, ønsker den norske regjeringen å ta grep nå for å hindre at folk går ut i påsken.

Men nå er det mye kritikk fra opposisjonen: Solberg reiste og holdt seg ikke til kronens tiltak.

Statsminister tar feil

Solberg er ikke den eneste skandinaviske statsministeren som har gjort feil. Hans svenske kollega, statsminister Lofven, ble fotografert og handlet uten maske. I Sverige falt populariteten raskt etter det.

Det gjenstår å se hva konsekvensene av feilen blir for Solberg, som har vært statsminister i Norge i 8 år.

I Nederland husker vi fortsatt lappen til den avtroppende ministeren Grapperhaus, som klemte sin svigermor under sitt eget bryllup. Kongeparet vårt skapte også oppstandelse ved å ikke holde avstand under en ferie i Hellas og ta et bilde med restauranteieren.

You may also like