Home » VM-hopping: For Halvor Egner Granerud er krystallkulen mer verdt enn OL-gull

VM-hopping: For Halvor Egner Granerud er krystallkulen mer verdt enn OL-gull

by Russell Crowe

– Man må jobbe hele sesongen for å vinne verdenscuppen og å vinne det er et ekte og velfortjent verdensmesterskap, mens suksess i olympisk konkurranse er et resultat av en endagsordning og diverse andre faktorer, inkludert flaks – sa nordmannen i et intervju for avisen «Verdens Gang».

– Derfor, på min liste over prioriteringer for sesongstart som nummer én, er forsvaret av seieren i verdenscupen i sammenlagt poengsum, og kun den andre gullmedaljen i Beijing. Får jeg det første poenget riktig til OL, kan jeg også vinne der – la han til.

SE OGSÅ: Historisk innvielse i Nizhny Tagil

Han understreket at han nærmet seg neste sesong med ydmykhet fordi hopp er en helt annen disiplin enn for eksempel langrenn, der et spesifikt treningsprogram kan utarbeides og gjennomføres konsekvent. – Hopp er en sport som spilles hovedsakelig i hodet og i evnen til å koordinere flere faktorer. Hvis alt er bra, er det flott og fortsetter å fly, men en «feil» gjør det ille og denne tilstanden kan ta en stund. Det er det jeg elsker med sporten, sa Granerud.

Som i forrige sesong planla hopperen lange opphold på bortebane. For et år siden begrenset koronaviruspandemien og relaterte reiserestriksjoner mobiliteten, men – som han innrømmet – passer det ham fordi han ikke liker hyppige reiser.

– Jeg liker ikke å stresse med flyplasser og å reise til dem, og jeg foretrekker å tilbringe en dag eller to på hotell først etter konkurransen, dedikere denne tiden til refleksjon og mental trening, og så kjøre bilen til neste konkurranse i fred . . Det er bare mitt mentale system. I Sentral-Europa er alt rimelig nært, og å reise bare for å tilbringe to dager i Oslo med å pakke om og fly igjen, setter meg ut av balanse,» forklarte han.

Den første verdenscupkonkurransen i hopp denne sesongen finner sted på lørdag i Nizhny Tagil, Russland.

You may also like