Home » Norske forskere har funnet en smart måte å stoppe et dødelig grunnstoff på jorden

Norske forskere har funnet en smart måte å stoppe et dødelig grunnstoff på jorden

by Russell Crowe

Å stoppe orkaner ville vært en etterlengtet idé. Store orkaner som dannes i havene kan være svært farlige. De ødelegger byer, ødelegger infrastruktur og forårsaker millioner av skader, dreper mennesker. Nå tilbyr nordmennene en genial løsning: bobler.Orkan

Norsk starterOceanTherm«Det kommer til å avkjøle vannet med bobler. Det større overflatearealet knyttet til den boblende havoverflaten vil i overført betydning kutte av tilførselen av varmt vann som orkaner trenger. Boblene vil sammen løfte det kaldeste vannet dypt inne. Orkaner dannes vanligvis over vann som har nådd temperaturer på opptil 26-27 grader, så å kjøle ned havets overflate kan være en hektisk, men effektiv idé.

Interessant nok tjenestegjorde OceanTherm-sjef Olav Hollingsaeter en gang på ubåten. Minner om kaldere vann på større dyp førte til at han utviklet boblende orkanstoppteknologi. Men hvordan ville det fungere?


Orkan

Orkan

OceanTherm planlegger at skipene skal lansere rør med mange hull på et tidspunkt. Om nødvendig vil luft bli tilført disse rørene. Dette ville skape en gardin av bobler på stedet der vannet ville være kaldere.

Det skulle mange mil med rør og mange bobler til for at denne løsningen skulle fungere. Så langt virker denne ideen bare upraktisk.

Kilde: https://www.iflscience.com/editors-blog/norwegian-company-developing-bubble-curtain-technology-to-prevent-hurricanes/

You may also like