Home » Ny teknologi for å grønnere stålindustrien

Ny teknologi for å grønnere stålindustrien

by Roald Amundsen

Verden har allerede startet sin energiomstilling, og produsentene må åpenbart ta denne vendingen. Nylig avduket britiske forskere en teknologi med et svært ambisiøst mål: å grønne stålindustrien. Utover det miljømessige aspektet av dette prosjektet, kan besparelsene som er realisert være eksepsjonelle.

En svært forurensende industri

Stålindustrien har siden oppstarten forvaltet teknologiene for å skaffe råjern, jern og stål fra jernmalm. Produktene som følge av denne prosessen er svært varierte, de mest populære er de som brukes i bygging av bygninger, båter, uten å glemme de essensielle boksene. Stålindustrien er imidlertid en av de mest forurensende næringene, og representerer ikke mindre enn 9 % av globale CO2-utslipp.

Et innlegg fra februar 2023 i Renere produksjonsmagasin beskriver en ny produksjonsmetode. Utviklet av forskere ved University of Birmingham (UK), kunne det redusere CO2-utslippene med 90 % av stålindustrien. Men hvordan er dette mulig?

Kreditt: maki_shmaki / iStock

Få fart på overgangen og spar penger

La oss først huske at for å produsere stål bruker produsenter koks, en type kull som brukes som brensel til masovnene, sistnevnte har som oppdrag å smelte et mineral. Ikke overraskende genererer denne prosessen betydelige mengder CO2. De britiske forskerne forklarer at teknologien deres kan konvertere CO2 til karbonmonoksid for å gjenbruke sistnevnte for mineralreaksjonen.

Forskerne konstaterer at avkarboniseringstiltak for stålindustrien som nå vurderes er basert på utfasing av eksisterende anlegg og på installerer elektriske lysbueovner, drevet av en fornybar energikilde. Det er imidlertid svært kostbart å bygge denne typen ovner, noe som gjør det økonomisk umulig å endre på gjenværende tid i forhold til målene satt innenfor rammen av Paris-avtalene fra 2015. Forskernes metode kan imidlertid ifølge dem gjøre det går an å gå litt fortere. Imidlertid er det virkelig håp ettersom sistnevnte allerede har innlevert et patent og jobber for tiden med en storskala utvikling.

Til slutt, ifølge en studie av Institutt for klimaansvar (PDF på engelsk / 16 sider) utgitt i 2017, 25 multinasjonale selskaper og offentlige selskaper det ville vært kilden til 71 % av CO2-utslippene i verden siden 1988. Dette viser at fremfor alt må store selskaper vise vei til mindre for å lykkes i dagens energi- og økologiske omstilling, og dette litt uavhengig av industrien . .

You may also like