Home » Nyheter | Dyrevelferd: mot slutten av balltanker, anti-bark-halsbånd og andre swifts?

Nyheter | Dyrevelferd: mot slutten av balltanker, anti-bark-halsbånd og andre swifts?

by Russell Crowe

Ballakvarier, anti-bark-halsbånd eller til og med swifts: den franske spesialisten på stell og tilbehør til dyr, AgroBiothers, gir avkall på kommersialiseringen av disse produktene.skadelig«for dyr, et skritt fremover hyllet av dyreadvokater som forventer mer.

«Vår policy er at 100 % av produktene våre garanterer dyrevelferd innen 2023. Vi tok ledelsen i akvarier uten noe press fra frivillige organisasjoner fordi vi visste at det var forbudt i andre land.«, forklarte Matthieu Lambeaux, president for AgroBiothers, en av de viktigste markedsaktørene i Frankrike, til AFP.

Siste ambisjon: «Êå være pioneren i vårt dyrevelferdsmarked. Den som forutser, tenker og driver endringer i markedet«.

Selskapet hans vil også slutte å selge alle akvarier mindre enn 15 liter. «Et akvarium må ha filtre og større vannvolum og vi må også kunne sette en dekorasjon på det«, han la til.

Og ikke flere barkekrager for Fido. «Vi tok denne avgjørelsen fordi det er overgrep.«, dommer Mr. Lambeaux, med tanke på at «disse produktene er ikke trygge nok og krever sannsynligvis opplæring«.

«Ettersom vi selger til forbrukere og ikke til profesjonelle, mener vi det ikke er hensiktsmessig«, argument.

Den følger dermed i fotsporene til merkevaren MaxiZoo, for eksempel en annen nøkkelaktør på kjæledyrmarkedet i Frankrike, som ikke lenger tilbyr anti-bark-halsbånd for salg på sin nettside og forklarer på en side dedikert til hundeeiere hvordan man klarer seg uten de.

Muriel Arnal, president i One Voice-foreningen, berømmet «gode nyheter«. «I Frankrike ligger vi etter på det lovgivende nivået for dyr. Det er på grunn av forbrukere og bedrifter som lytter til forbrukere at vi vil fremme dyresaken og misbruket vil stoppe.»

Ifølge henne, elektriske krager «de er ikke en effektiv løsning for hundetrening, tvert imot, de traumatiserer, skader og fører til eutanasi«.

«Frankrike henger etter»

Christophe Marie, talsperson for Bardot Foundation, var glad for å ««en illustrasjon av den dyptgripende endringen i vårt forhold til dyr«, i håp om at «AgroBiothers» tilnærming vil lede andre og bidra til å revidere regelverket.»

«Fisk er de mest tallrike kjæledyrene i Frankrike og blir ofte nektet deres grunnleggende behov. Det samme gjelder for marsvin eller kaniner som selges i dyrebutikker, og noen av dem vil aldri forlate buret.«, mynten.

Når det gjelder skolen for barkhalsbånd og andre svaler, «dette illustrerer avvisningen av voldshandlinger mot dyr. Å slå hunden din fordi den ikke beveger seg i dag er ikke lenger gjort til forbipasserendes likegyldighet, og det er bra!«.

Reha Hutin, president for 30 million friends Foundation, er også opprørt over den enorme lovgivningsforsinkelsen i Frankrike. «Nok en gang faller Frankrike på etterskudd!«

«Siden 2018 har vi forgjeves forsøkt å vedta et lovforslag om å forby barkhalsbånd, mens land som Danmark, Norge, Wales, Slovenia, Skottland, England, Østerrike, Tyskland … alle har forbudt det i årevis.«, lister.

«Og det sjokkerende er at det i dag er veterinærer, fagfolk som gir råd. Dette er bevist misbruk. Denne mangelen på lovgivning gjør at den er overalt på internett og alvorlige overgrep kan forårsakes av folk som ikke vet noe om det!«, legger hun til.

Matthieu Lambeaux overgir seg «et år for å stille spørsmål og se om vi har glemt noe«.»Vår oppfatning av hva som er bra eller dårlig utvikler seg som vitenskap!«.

For matvarene de markedsfører, sier Lambeaux at de forbyr matvarer fra Kina, som de mener er mer sannsynlig å inneholde giftige materialer. Ifølge ham vil disse beslutningene ha en økonomisk innvirkning: et underskudd på én million euro i 2022.

You may also like

Leave a Comment