Home » Nyheter | I Norge er vannlating i retning Russland forbudt med bot.

Nyheter | I Norge er vannlating i retning Russland forbudt med bot.

by Russell Crowe

Av La Provence (med AFP)

Et nytt skilt, plassert av fremmede, nær den norsk-russiske grensen, minner fengslede turister om et presserende ønske eller uforskammet folk om at det er forbudt å tisse i retning Russland, med bøter.

Skrevet på engelsk, det håndlagde skiltet plantet på bredden av en elv som skiller Norge fra Russland oppfordrer «ikke tisser i retning russia«og er plassert rett ved et skilt, denne betjenten, som informerer om at stedet er under overvåking av lukket krets-tv av de norske grensevaktene.

«Skiltet kan ha blitt plassert der av velmenende personer for å advare forbipasserende om støtende oppførsel.Det sier grensekommissær Jens-Arne Høilund til AFP og bekrefter informasjon fra nettstedet Barents Observer om at han publiserte et bilde. Overtredere er underlagt en bot på 3000 kroner (290 euro).

«En lov som forbyr støtende oppførsel ved grensen»

Stedet er populært blant turister, og ligger ved en av bredden av Jakobselva, hvorfra du lett kan se den russiske siden bare noen få meter unna.

«Å urinere i naturen er ikke nødvendigvis støtende, men det avhenger av ditt synspunkt. Der faller det inn under loven som forbyr krenkende oppførsel ved grensen.«forklarte hr. Høilund. En av de norske lovene slår fast at det er forbudt å ha» ukrenkende opptreden ved grensen rettet mot den aktuelle nabostaten eller dennes myndigheter«.

Ifølge Høilund, hvis plikter er å sikre etterlevelse av avtalene som regulerer naboforholdet mellom Norge og Russland, har russiske myndigheter aldri klaget på fakta som skiltet advarer mot.

Kvinne bøtelagt for å ha ført venstre hånd over grensen

Barents Observer minner imidlertid om at fire personer ble arrestert av norske grensevakter for noen år siden etter å ha kastet stein i Russland og at en kvinne som ble fanget på kamera i fjor vinter ble bøtelagt med 8000 kroner for å ha passert venstre hånd over elvegrensen.

«Vi kan vurdere at det er alvorlig, men vi bruker grensebestemmelsene uten å svekkes.» argumenterte hr. Høilund.

Norge opprettholder NATOs nordlige grense mot Russland i Arktis i 197,7 kilometer. De to landene har historisk sett hatt gode forhold, men de har blitt anstrengt siden den russiske invasjonen av Krim-halvøya i Ukraina i 2014.

You may also like