Home » Groglass starter produksjonen av høyteknologisk akryl :: Dienas Bizness

Groglass starter produksjonen av høyteknologisk akryl :: Dienas Bizness

by Russell Crowe

Latvisk nanoteknologiselskap Groglass har startet produksjonen av høyteknologisk akryl eller organisk glass med antirefleks og slitesterk belegg.

På grunn av sine utmerkede optiske egenskaper er akryl av høyeste kvalitet og renhet mye brukt i innramming og bevaring av kunstverk av høy kvalitet. Bare ett annet selskap i verden produserer denne typen akrylprodukter.

Groglass Acrylic Artglass Lifetime Acrylic gir 99 % UV-beskyttelse og mindre enn 1 % lysrefleksjon for ekstremt høy bildeklarhet.

Akryl har andre viktige fordeler ved bevaring av kunstverk, som å være antistatisk (støvfri) og betydelig lettere enn glass. Dessuten, viktigst av alt, bryter ikke akryl ved skarpe kanter når den slippes; Dette er grunnen til at mange kjente kunstverk krever beskyttelse av akrylrammer, siden de ofte transporteres.

«Groglass har jobbet med dette innovasjonsprosjektet i flere år, tatt i betraktning den komplekse teknologiske prosessen, der alle nyanser betyr noe, fra det øyeblikket råvareemballasjen åpnes til adhesjon av de forskjellige beleggslagene. Vi gjennomfører en dybdestudie av dette materialet, samt en rekke eksperimenter og ulike tester frem til vi utvikler vår teknologiske løsning. Det nye produktet vil styrke Groglass sin posisjon i det globale markedet for antirefleks- og UV-beskyttelsesmaterialer, sier Alexander Kelberg, grunnlegger og president i Groglass.

Groglass planlegger å eksportere det nye akrylproduktet globalt, fra USA til Australia, og legge til Groglass sitt eksisterende utvalg av antirefleksglass på eksportmarkeder.

Groglass er en av verdens ledende produsenter av UV- og antirefleksglass til rammer og kjølelager. Groglass-glass brukes til å bevare kunstverk både i det latviske nasjonale kunstmuseet og i andre store museer rundt om i verden, som Louvre-museet i Paris og Rijksmuseum i Amsterdam, blant mange andre.

GroGlass I fjor hadde det en omsetning på 18.118 millioner euro, 2,3 % mindre enn i 2019, men selskapets overskudd gikk ned med 5,9 % og var på 3.377 millioner euro.

You may also like